Ξαναμπήκε ο LNG Αλεξανδρούπολης στα έργα κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξαναμπήκε ο LNG Αλεξανδρούπολης στα έργα κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το τερματικό LNG της Αλεξανδρουπολης περιλαμβάνεται στο νέο κατάλογο με  (PCI), στα πλαίσια της τρίτης έκθεσης για την Ενεργειακή Ένωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες, κάτι που επιβεβαιώει την σιγουριά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τελικά πρόβλημα, η οποία εκφράζονταν από όσους έχουν ανάμιξη στο συγκεκριμένο έργο, μετά την αρχική απουσία του.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται τα εξής έργα που αφορούν τη χώρα μας: Το τερματικό LNG της Αλεξανδρουπολης, ο αγωγός IGB, η αποθήκη της Καβάλας, ο αγωγός EastMed, η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας EuroAsia, ο αγωγός TAP, η ηλεκτρική διασύνδεση Maritsa East1-Νέα Σάντα και το αντλησιοταμιευτικό στην Αμφιλοχία.

Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο κατάλογο των PCI (2015) απουσίαζει η αποθήκη της Νότιας Καβάλας, η οποία πλέον επιστρέφει.  Παράλληλα, όπως τονίζεται σε συνοδευτικό κείμενο, «είναι κρίσιμης σημασίας να προχωρήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση τα τρία έργα που αφορούν την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η προτεραιότητα για το 2018 είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του τερματικού LNG στο Κρκ της Κροατίας, ο αγωγός IGB και η διασύνδεση Βουλγαρίας-Σερβίας».

Πηγή: energypress.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*