Έρχονται χιόνια στη Θράκη πάνω από 400 μέτρα και θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Έρχονται χιόνια στη Θράκη πάνω από 400 μέτρα και θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε στην Θράκη τις επόμενες ώρες, αφού μέχρι και την Τετάρτη, ένα «κύμα» ψύχους θα μας… επισκεφθεί. Όμως δεν είναι μόνο το κρύο και οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στον Έβρο. Θα υπάρχουν βροχές, άνεμοι και τοπικές χιονοπτώσεις, που στην περιιχή μας θα σημειωθούν αρκετά χαμηλά και συγκεκριμένα πάνω από τα 400 μέτρα.  

Για το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, περιγράφει βήμα – βήμα πώς ο καιρός θα μας δείξει τα… δόντια του! Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Από το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Το αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από τις Βαλκανικές χώρες, θα εγκατασταθούν στη χώρα μας για 2 ημέρες και στη συνέχεια θα μας αποχαιρετήσουν.

ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΕ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Αρχικά, οι νοτιάδες των προηγούμενων ημερών, θα δώσουν τη θέση τους σε ισχυρούς κατά περιόδους βοριάδες που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη αλλά και που θα είναι το βασικό αίτιο για τη πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσει. Φαίνεται δε, ότι ειδικά την Τρίτη, η ένταση των βορειοδυτικών ανέμων στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ αλλά σε τοπικό επίπεδο ακόμη και τα 8. Για παράδειγμα, μια θαλάσσια περιοχή που θέτει υποψηφιότητα για πολύ ισχυρούς βοριάδες την Τρίτη, είναι η περιοχή από τον Θερμαϊκό μέχρι και τις Σποράδες.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης ψυχρής εισβολής (Τρίτη – Τετάρτη), σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας, της ΒΔ Αττικής και της ΒΑ Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχοπτώσεις οι οποίες πάνω από κάποια συγκεκριμένα υψόμετρα θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις». 

«Παγετός»!

Και συνεχίζει ο Γιάννης Καλλιάνος: «ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ – ΠΑΓΕΤΟΣ

Ειδικά το πρωινό της Τετάρτης, οι ελάχιστες τιμές στις θερμοκρασίες των ορεινών τμημάτων της ηπειρωτικής Ελλάδας θα κατρακυλήσουν σε αρνητικές τιμές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγετός στα τμήματα αυτά. Στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές θα επικρατήσει ξαστεριά με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ώστε να κατέβει ο υδράργυρος στις τιμές που φαίνονται στον χάρτη .