Απάντηση προέδρου ΤΑΙΠΕΔ για διαμαρτυρίες: “Τα νέα διόδια φέρνουν και νέες θέσεις εργασίας”

Απάντηση προέδρου ΤΑΙΠΕΔ για διαμαρτυρίες: “Τα νέα διόδια φέρνουν και νέες θέσεις εργασίας”

Την άποψη ότι η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην ΕΓΝΑΤΙΑ οδό για τους οποίους υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και ανπα΄τυξη στις περιοχές αυτές, εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος κατά την χθεσινή παρουσία του στη Θεσσαλλονίοκη, ενω σήμερα θα βρίσκεται ως γνωστόν στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, κ. Απόστολο Αντωνούδη και επεσήμανε την σημασία του αυτοκινητοδρόμου για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο ο αυτοκινητόδρομος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίζουν, «καταγράφηκαν οι απόψεις για θέματα που απασχολούν τους δύο φορείς και δόθηκε έμφαση στις προοπτικές και την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων δραστηριοτήτων της εταιρείας». Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τον καλό δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε σήμερα μεταξύ τους, επισημαίνεται από το Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού θα εξελιχθεί με επιτυχία και θα επιφέρει οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τις περιοχές όπου διασχίζει, έστω και αν αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ορατά σε όλους. Σημείωσε, δε, ότι για την πλήρη λειτουργία των διοδίων και μόνο θα δημιουργηθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, για τους κατοίκους των περιοχών. «Η Εγνατία Οδός μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών και της δραστηριότητας του ΟΛΘ και την νέα εποχή που έρχεται για το σιδηροδρομικό δίκτυο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπόσχεται νέες επενδύσεις και αναβαθμισμένο ρόλο της Β. Ελλάδας στο διαμετακομιστικό εμπόριο», υπογραμμίζουν παράγοντες του Ταμείου.


Είδε και τους δημάρχους
Τέλος, υπήρξε συνάντηση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και με Δημάρχους της Περιφέρειας, όπου υπήρξε, κατά τις ίδιες πηγές, «κοινή αντίληψη για την αναγκαιότητα του έργου της Εγνατίας Οδού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μια δίκαιη και αντικειμενική πολιτική διοδίων».

Πηγή:.voria.gr