Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Συναντήσεις με Δούκα(ΟΛΑ) και Λαμπάκη

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Συναντήσεις με Δούκα(ΟΛΑ) και Λαμπάκη

 

Ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος θα βρεθεί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Δούκα αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη. 

Η επίσκεψη του επικεφαλής του μοναδικού μετόχου του ΟΛΑ ήταν προγραμματισμένη για χθες όμως την τελευταία στιγμή μετατέθηκε η άφιξή του για ένα 24ωρο, μια και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα του ΟΛΘ, τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε και δημάρχους της περιοχής.

Το δούλεμα πάει σύννεφο από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη που

δηλώνει τώρα πως θα ζητήσει την ιδιοκτησία της χερσαίας ζώνης 

Ο κ.Ξενόφος θα συζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την παραχώρηση δραστηριοτήτων και τομέων του και την τροποποίηση του Master Plan, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποοστολίδη, δήλωσε πως στοχεύει να του θέσει το θέμα της ιδιοκτησίας από τον Δήμο της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού μέσω του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο της παραχώρησης για 13 χρόνια όπως ήδη έγινε.

“Αφού συζητήσει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τους χώρους που χρειάζονται για την λειτουργία του λιμανιού και την εξυπηρέτηση της πόλης με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ, τον υπόλοιπο χώρο που θα απομείνει πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ, αφού είναι και απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε, να το κατευθύνει προς το υπουργείο Οικονομικών για τον περιβόητο αποχαρακτηρισμό και μετά το υπουργείο Οικονομικών να το κατευθύνει προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ώστε αυτός να γίνει απόλυτα κυρίαρχος για την έκταση αυτή και ιδιοκτήτης του χώρου. Δεν μας φτάνει μόνο η χρήση για 13 χρόνια, αλλά πρέπει να γίνει ο δημότης και η δημότισσα ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης”.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο  ίδιος ο κ.Λαμπάκης πανηγύριζε πριν λίγες μέρες για την συμφωνία παραχώρησης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού από τον ΟΛΑ στον δήμο Αλεξανδρούπολης, με συμβολικό ετήσιο ενοίκιο για 13 χρόνια. Κι αυτό παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα κ.Λαμπρίδη που είχε στείλει και την σχετική εγκύκλιο από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά ο δήμος δεν έκανε το παραμικρό για την διεκδίκηση της έκτασης μέσω αποχαρακτηρισμού. Τότε λοιπόν δεν είπε το παραμικρό για το συγκεκριμένο ζήτημα και απλά χειροκροτούσε τον κ.Κουρουμπλή, ενώ παράλληλα κατηγορούσε όσους του έκαναν κριτική για το συγκεκριμένο ζήτημα, μεταξύ των οποίων και το evros-news.gr που παρουσίασε την πραγματική διάσταση του ζητήματος. 

Δυστυχώς το δούλεμα πάει σύνεφο από τον δήμαρχο.Όχι σε μας, αλλά στους δημότες της πόλης.