Γέμισαν πράκτορες της ΜΙΤ Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

Γέμισαν πράκτορες της ΜΙΤ Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

Γέμισαν πράκτορες των μστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή, οι δυο περιοχές δηλαδή όπου θα κινηθεί την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Θράκη.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία τόσο στην Αθήνα όπου θα έρθει αύριο Πέμπτη αλλά και στις δυο πόλεις της Θράκης, είναι δρακόντεια. Οι Τούρκοι όμως απ΄την πλευρά τους έχουν επίσης, όπως συνηθίζουν σε κάθε ταξίδι του Ερντογάν σε ξένη χώρα, κινητοποιήσει και φέρνουν μαζί τους μεγάλο αριθμό πρακτόρων που θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Προέδρου τους. Κάποιοι από αυτούς έφτασαν ήδη στη Θράκη οδικώς απ΄την Κωνσταντινούπολη και άλλοι θα φτάσουν αύριο.

Στην Αλεξανδρούπολη οι συσκέψεις της αστυνομίας είναι συνεχείς και βρίσκεται κυριολεκτικά σε συναγερμό. Μάλιστα έχουν ζητηθεί και ενισχύσεις από νομούς εκτός Θράκης. Παράλληλα, συσκέψεις γίνονται και στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, όπου θα προσγειωθεί το Προεδρικό τουρκικό αεροσκάφος, κατά πάσα πιθανότητα λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η αναχώρηση για την Τουρκία και αφού ο Ερντογάν ακολουθήσει το πρόγραμμά του στην Κομοτηνή, θα γίνει περίπου στις 9 το βράδυ. Οι ακριβείς ώρες προσγείωσης και απογείωσης θα γίνουν γνωστές στις ελληνικές αρχές την τελευταία στιγμή, για προφανείς λόγους ασφαλείας.