Η Αλεξανδρούπολη τίμησε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο

Η Αλεξανδρούπολη τίμησε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Αλεξανδρούπολη τίμησε σήμερα τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο, του οποίου η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων Αντώνιου.

Παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές αρχές με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσο Δημοσχάκη, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία. Σήμερα γιορτάζουνν εξάλλου και οι ναυτικοί μας, αφού ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης τους και ευχόμαστε να τους συντροφεύει σε γαλήνιες θάλασσες.

Το απόγευμα επιστημονική ημερίδα

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7.00′ στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα:

«Άγιος Νικόλαος: 
Ένας διαχρονικός και σύγχρονος άγιος»

Στην Ημερίδα οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν για τον Άγιο Νικόλαο μέσα από τα υμνογραφικά κείμενα της Εκκλησίας μας και για την περιπέτεια του ιερού του λειψάνο, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας θα αποδώσει ύμνους της εορτής του Αγίου.