Ορεστιάδα: Στόχος του δήμου η προσέλκυση περισσότερων Τούρκων επισκεπτών στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ορεστιάδα: Στόχος του δήμου η προσέλκυση περισσότερων Τούρκων επισκεπτών στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Την προσέλκυση περισσοτέρων Τούρκων προκειμένου να επισκεφτούν το «Χωριό των Αγγέλων» που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ορεστιάδας, είναι ο στόχος του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και των συνεργατών του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Μαυρίδης ανέφερε ότι πέρυσι πάνω από 500 επιπλέον επισκέπτες κάθε ημέρα περνούσαν από το Τελωνείο των Καστανεών τις ημέρες των εορτών, για το σκοπό αυτό. Φέτος ο Δήμος έχει ως στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων Τούρκων, οι οποίοι παρά την διαφορά του θρησκεύματός τους, επιλέγουν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την γειτονική τους πόλη για λόγους αναψυχής τις ημέρες των γιορτών. Άλλωστε και τα Παρασκευοσαββατοκύριακα πολλά καταστήματα φαγητού της πόλης είναι γεμάτα Τούρκους επισκέπτες.

“Φέτος οι εκδηλώσεις γίνοβται για τέταρτη χρονιά και θα είναι πιστεύω πιο ενδιαφέρουσες. Θα είναι ένα χωριό των αγγέλων με νέες δράσεις και μεγάλη συμμετοχή συλλόγων και φορέων, με συγκεκριμένο πλάνο και δράσεις. Πέρυσι υπήρχε μια αύξηση περίπου 500 άτομα επιπλέον από την περιοχή της Ανδριανούπολης και γενικότερα της Τουρκίας τις ημέρες των γιορτών. Δεν σημαίνει ότι ερχόταν όλοι αυτοί για τα Χριστούγεννα, αλλά μεγάλο μέρος σίγουρα επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και για τις εκδηλώσεις αυτές. Ελπίζουμε φέτος να υπάρξει αύξηση στον ερχομό των επισκεπτών από την γειτονική μας χώρα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρίδης.