Χειροβομβίδα στο σπίτι εκδότη που έχει σχέσεις με τον Έβρο

Χειροβομβίδα στο σπίτι εκδότη που έχει σχέσεις με τον Έβρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια της Αθήνας, μετά το περιστατικό με τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σπίτι του εκδότη Νίκου Καραμανλή στα Βριλήσσια. “Είναι καθαρό μήνυμα” λέει  για τη χειροβομβίδα που άγνωστοι πέταξαν στο σπίτι του ο εκδότης, ο οποίος έχει σχέσεις με τον Έβρο, αφού η σύζυγος του κατάγεται από χωριό του Σουφλίου.

Ο κ.Καραμανλής που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παρασκήνιο”, την free press “Καρφίτσα” στη Θεσσαλονίκη και αρκετές ιστοσελίδες, έρχεται πολλές φορές για διακοπές στην περιοχή, διατηρεί φιλικές σχέσεις με αρκετούς θεσμικούς του νομού, κυρίως αυτοδιοικητικούς και μάλιστα κορυφαία ονόματα, ενώ πριν λίγους μήνες είχε ακουστεί πως έγινε και ιδιοκτήτης πολύ γνωστού διαδικτυακού ΜΜΕ του Έβρου το οποίο πούλησε ο πρώην ιδιοκτήτης του. Ο ίδιος όμως το διαψεύδει λέγοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, αν και δεν έχει κρύωει την επιθυμία του να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην περιοχή μας, γι’ αυτό άλλωστε έχει κάνει πολλές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς διαφόρων βαθμών, αλλά και οικονομικούς παράγοντες του Έβρου.

Η χειροβομβίδα που βρέθηκε έξω από το σπίτι του είναι ενεργή, αμυντικού τύπου, ωστόσο οι δράστες δεν έβγαλαν την περόνη – Στο παρελθόν ο Νίκος Καραμανλής είχε δεχθεί απειλές, ενώ άγνωστοι είχαν “σπάσει” το αυτοκίνητό του – Καρέ, καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού στα Βριλήσσια.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο εκδότης ήταν λίγα λεπτά μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Βριλήσσια επέστρεψε, μαζί με τον αστυνομικό φρουρό του στο σπίτι του.

Όπως πάντα ο αστυνομικός έκανε έλεγχο στον χώρο λίγο πριν ο ίδιος κατέβει από το αυτοκίνητό του. Τότε, όπως περιγράφει ο ίδιος ο Ν. Καραμανλής, το μάτι του “έπεσε” πάνω σε ένα αντικείμενο κοντά στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι.

Το υπέδειξε στον αστυνομικό φρουρό του, ο αστυνομικός πλησίασε και τότε τόσο ο ίδιος όσο και ο αστυνομικός “πάγωσαν” καθώς είδαν ότι το αντικείμενο ήταν μια χειροβομβίδα.

Μέσα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή βρισκόταν η σύζυγος και ο γιος του. Όπως είπε δεν τους ενημέρωσε για να μην τους ανησυχήσει. Ο αστυνομικός φρουρός του εκδότη ωστόσο κάλεσε άμεσα την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια.

Αμέσως ο χώρος αποκλείστηκε. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τη χειροβομβίδα η οποία φαίνεται ότι είναι αμυντικού τύπου. Ιδιαίτερα ισχυρή δηλαδή.

Οι δράστες ωστόσο θέλοντας προφανώς να στείλουν κάποιο απειλητικό μήνυμα επέλεξαν να μην βγάλουν την περόνη και έτσι η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Όπως λέει ο εκδότης στο παρελθόν έχει δεχθεί απειλές, ενώ δύο φορές άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Όπως είπε στο παρελθόν έχει ενημερώσει και τον αρχηγό της Αστυνομίας ωστόσο η φρουρά του μειώθηκε και έτσι στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι δεν υπήρχε φρουρός την ώρα που οι άγνωστοι πλησίασαν και πέταξαν τη χειροβομβίδα.

Η χειροβομβίδα παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα καρέ, καρέ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του εκδότη για να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.

 

 

Πηγή: newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*