ΜΠΡΑΒΟ: Έτσι γίνεται πράξη η σύσφιξη σχέσεων στρατού και κατοίκων

ΜΠΡΑΒΟ: Έτσι γίνεται πράξη η σύσφιξη σχέσεων στρατού και κατοίκων

Μια πολύ σημαντική και άξια συγχαρητηρίων κίνηση έκαναν προχθές Δευτέρα τρεις σύλλογοι γυναικών στην περιοχή της Ορεστιάδας, κάνοντας πράξη την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχές και των στρατιωτών μας, τα παιδιά από όλη την Ελλάδα που φυλάνε τα σύνορα.

Συγκεκριμένα, την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάριδας του Πυροβολικού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συνεργασία του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου Η ΓΑΙΑ, του Συλλόγου Γυναικών Σπηλαίου και του Συλλόγου Γυναικών Πλάτης, τα μέλη των οποίων μαγείρεψαν και προσέφεραν το παραδοσιακό έδεσμα της Θράκης, τη βαρβάρα, στους φαντάρους και τους στρατιωτικούς του Συντάγματος στην Πλάτη.

Ήταν μια πολύ ζεστή εκδήλωση με την οποία τίμησαν όλοι μαζί την ημέρα εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας. Οι γυναίκες της περιοχής έδειξαν στους στρατιωτικούς μας με αυτή την ενέργεια την εκτίμηση και τις ευχαριστίες τους που βρίσκοννται στον ακριτικό μας Έβρο και φυλάνε τα σύνορα και οι φαντάροι αλλά και οι αξιωματικοί που δεν κατάγονται απ’ τον τόπο μας, έμαθαν ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα και αισθάνθηκαν ότι δεν είναι μόνοι.