Ένωσαν την παράκαμψη Λαβάρων. Διαγραμμίσεις και δίνεται σε κυκλοφορία την Τρίτη(φωτορεπορτάζ)

Ένωσαν την παράκαμψη Λαβάρων. Διαγραμμίσεις και δίνεται σε κυκλοφορία την Τρίτη(φωτορεπορτάζ)

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ από τα συνεργεία των κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο, οι ασφαλτικές εργασίες στην παράκαμψη των Λαβάρων. Ενώθηκε μάλιστα αυτή με τον υπόλοιπο δρόμο και το μόνο που απομένει σήμερα και αύριο, είναι να ολοκληρωθούν οι διαγραμμίσεις, ώστε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου-εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου-να δοθείσε κυκλοφορία όπως έγραψε το evros-news.gr.

Πρόκειται για το πολύπαθο κομμάτι που καθυστέρησε εδώ και πολλά χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στάθηκαν ανίκανες να ολοκληρώσουν, ώστε να είναι πλέον ενιαίος ο κάθετος άξονας και να μην απαιτείται να γίνεται η κυκλοφορία μέσα από τα Λάβαρα, με πολλούς κινδύνους για όλους. Πλέον στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, απομένει να δοθεί και το κομμάτι Δαδιά-Σουφλί, ώστε να μην περνάει και μέσα από την Κορνοφωλιά, που επίσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί η παράκαμψη Λαβάρων

Είναι άγνωστο ακόμα αν έρθει τελικά για τα εγκαίνια ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, παρ΄ότι ο συγκεκριμένος δεν αφήνει… κορδέλα που να μην την κόβει. Γιατί στο κομμάτι του κάθετου άξονα μεταξύ Μάνδρας-Ψαθάδων, έχουμε θρηνήσει πολλούς νεκρούς και υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες. Οπότε δεν είναι ώρα για φιέστες.

Σίγουρα πάντως θα αποτελέσει μια σημαντική “ανάσα” για τους οδηγούς η χρήση της παράκαμψης Λαβάρων, αλλά θα προσφέρει και ασφάλεια στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι είχαν δεινοπαθήσει επί δεκαετίες κυρίως από τα βαριά οχήματα που περνούσαν εκατοστά δίπλα από τα σπίτια τους.