Ποιοί υπονομεύουν την παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα;

Ποιοί υπονομεύουν την παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα;

Στην αρχή όταν το μάθαμε, νομίσαμε ότι πρόκειται για… πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε το επιβεβαιώνουν. Κάποιοι, αντί να συμβάλλουν στην ενίσχυση με αύξηση του αριθμού των σχολών του, υπονομεύουν (εκ των έσω) την παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα και θέλουν να πάψει να λειτουργεί στην ακριτική μας περιοχή.

Όπως μάθαμε, στην Σύγκλητο του ΔΠΘ, υπήρξε καθηγητής που είναι επικεφαλής τμήματος και παρεπιμπόντως πηγαινοέρχεται στην πόλη από την Αθήνα, που εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν στην Ορεστιάδα τα δύο τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και να “απορροφηθούν” από ένα μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο. Αυτό  μάλιστα προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του Κοσμήτορα Σπυρίδωνα Κουτρούμπα όσο και της πλειοψηφίας των Καθηγητών του ΔΠΘ της Ορεστιάδας, που πιστεύουν αντίθετα πως όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στην ακριτική πόλη, αλλά να ενισχυθεί με την λειτουργία νέων τμημάτων.

Μάλιστα, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3, ο κ.Κουτρούμπας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν “φωνές”συναδέρφων του, ευτυχώς ελάχιστες, που προτείνουν να φύγουν οι δυο σχολές από την Ορεστιάδα και να “απορροφηθούν” από άλλο ΑΕΙ.

Θέση στο συγκεκριμένο-ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ-κατά τη γνώμη μας, πήρε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστςς Βενετίδης, ο οποίος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ξεκάθαρα επιβεβαιώβνει πως κάποιοι… αερομεταφερόμενοι καθηγητές που δεν θέλουν να έρχονται στην Ορεστιάδα, προτείνουν “απορρόφηση” του και επισημαίνει πως θα πρέπει να βρει ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ μια τέτοια μεθόδευση.

Συντασσόμαστε (όλη η τοπική κοινωνία )με τις προτάσεις του Κοσμήτορα του πανεπιστημίου της Ορεστιάδας περί αύξησης του αριθμού των τμημάτων. Οι διάφορες φωνές,εκ των έσω της σχολής, από αερομεταφερόμενους καθηγητές για την απορρόφηση από άλλο πανεπιστήμιο θα μας βρει καθολικά απέναντι“, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.Βενετίδης.

Επειδή το θέμα συζητείται εδώ και λίγο καιρό στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας όχι μόνο της Ορεστιάδας αλλά και της Θράκης, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο και επειδή οι συγκεκριμένοι-ευτυχώς ελάχιστοι-αερομεταφερόμενοι καθηγητές πολύ θα ήθελαν να φύγουν τα δυο τμήματα από την Ορεστιάδα, το θεωρούμε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και θα πρέπει να ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από τους τοπικούς φορείς πριν να είναι αργά.

Εμείς το αναδεικνύουμε, για να μην λένε ότι δεν το γνώριζαν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*