Νέες υποσχέσεις Καμμένου: Στόχος κάθε στρατιωτικός να έχει σπίτι σε Έβρο και νησιά

Νέες υποσχέσεις Καμμένου: Στόχος κάθε στρατιωτικός να έχει σπίτι σε Έβρο και νησιά

Νέες υποσχέσεις έδωσε ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για το θέμα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέροντας και τον ‘Εβρο, από την Χίο όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και εγκαινίασε τρία Στρατιωτικά Οικήματα που η δημιουργία τους είναι όμως προσφορά ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι του υπουργείου.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των στρατιωτικών οικημάτων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Αναλαμβάνοντας το 2015 την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντιλαμβανόμενος ιδιαίτερα τις δυσκολίες των στελεχών και των οικογενειών τους, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του ανθρώπινου παράγοντα.
Άλλωστε είναι πεποίθηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινά, από την τοποθέτηση του ανθρώπινου παράγοντα στο επίκεντρο των ενεργειών όλων των επιπέδων διοικήσεως.


Ήδη, τα δυόμιση τελευταία χρόνια, με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, έχουν αναληφθεί δράσεις για την εξέλιξη και σταδιοδρομία, τις μεταθέσεις, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στήριξη της στρατιωτικής οικογένειας.
Ξεκινήσαμε ένα μακρόπνοο σχέδιο στέγασης των στελεχών όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των ΕΠΟΠ και των οικογενειών τους, σε όλη την Ελλάδα, στις μεγάλες πόλεις, στην παραμεθόριο, στις ακριτικές περιοχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, δουλεύουμε, με σοβαρότητα, με επιμονή και τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.


Όπως έχω ξαναπεί όραμά μας είναι να καταστεί δυνατόν, να φτάσουμε στο σημείο στο οποίο κάθε στέλεχος όταν μετατίθεται σε μια νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, στην παραμεθόριο, στα νησιά, στον Έβρο ή ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, να βρίσκει μια έτοιμη κατοικία.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν σε 392 στρατιωτικά οικήματα του Στρατού Ξηράς, μέρος των οποίων αποτελούν και τα σημερινά οικήματα, ενώ καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, οι εν λόγω δράσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των οικημάτων άνω των 3000 στην ελληνική επικράτεια”.

Πηγή: armyvoice.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*