Σπ. Κουτρούμπας: Υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο από κάποιους να φύγει το Πανεπιστήμιο

Σπ. Κουτρούμπας: Υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο από κάποιους να φύγει το Πανεπιστήμιο

 

Επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ του evros-news.gr για υπονόμευση εκ των έσω του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα. ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ., Σπύρος Κουτρούμπας, “φωτογραφίζοντας” ουσιαστικά  την Πρόεδρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ευγενία Μπεζιρτζόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Κουτρούμπας μίλησε για “μεθοδευμένο σχέδιο” που εξυφαίνεται από συγκεκριμένους κύκλους και υποσκάπτει τα θεμέλια του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Αγγελόπουλο, κατά την οποία η πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας αιφνιδίασε τους πάντες όταν ζήτησε από τον κ. Αγγελόπουλο να εξεταστεί η απορρόφηση του τμήματος του οποίου προεδρεύει από ένα κεντρικό πανεπιστήμιο. 

“Με ανησυχεί το ότι κάποιες ασύντακτες φωνές, οι οποίες είναι εντελώς ατεκμηρίωτες, αναιτιολόγητες, βασίζονται σε λάθος δεδομένα, δημιουργούν πρόβλημα και σύγχυση και εντείνουν μία αβεβαιότητα που υπάρχει στις μέρες μας, δίνοντας παράλληλα τη λάθος εικόνα στο υπουργείο”, σχολίασε ο κ. Κουτρούμπας, υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε είχε προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση περί απορροφήσεων ή συχχωνεύσεων. 

Σχολιάζοντας δε την ενέργεια της Προέδρου του τμήματος, τη χαρακτήρισε “αντιακαδημαϊκή”, ενώ, όπως είπε, “δυστυχώς, παρότι πέρασαν τόσες ημέρες, δεν υπήρξε κάποια διόρθωση ή ανασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν επρόκειτο για μία άτυχη στιγμή ή μία ατυχή διατύπωση”.
Παράλληλα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας διέκρινε και μία αντιφατική στάση, δεδομένου ότι της πρότασης για “απορρόφηση” του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν προηγηθεί αναφορές για την πρόοδο του Τμήματος, τη θετική του αξιολόγηση και το πλήθος των ερευνητικών του προγραμμάτων. “Πιστεύω ότι είναι ένα μεθοδευμένο σχέδιο, το οποίο θέλει να φύγει το πανεπιστήμιο από την Ορεστιάδα”, ανέφερε ο κ. Κουτρούμπας και τόνισε ότι ο ίδιος θα αναζητήσει και θα αποκαλύψει τους υποκινητές του αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Κουτρούμπας: Οι τοπικοί φορείς να συνεχίσουν να στηρίζουν το Πανεπιστήμιο

 Οι επιπτώσεις του κλίματος που δημιουργείται παίρνουν πλέον διαστάσεις, καθώς, όπως είπε ο κ. Κουτρούμπας, “το θέμα μαθεύτηκε στην περιοχή. Δέχομαι καθημερινά τηλέφωνα από γονείς που ρωτούν εάν όντως υπάρχει ζήτημα, οι φοιτητές μας έχουν αναστατωθεί, οι καθηγητές μας επίσης. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι που επένδυσαν στην παρουσία τους στο Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας”, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Καταλήγοντας, ο Κοσμήτορας της Σχολής επεσήμανε πως δεν είναι η γεωγραφική θέση της ακριτικής Ορεστιάδας που επιτάσσει να παραμείνει στην πόλη το Πανεπιστήμιο, αλλά, πρωτίστως, τα ακαδημαϊκά κριτήρια που πληρούν τα τμήματα του. “Τα ακαδημαϊκά κριτήρια είναι αυτά από τα οποία κρίνονται όλα και έχουμε δείξει ότι τα διαθέτουμε• προγράμματα, συνέδρια, ημερίδες, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, καλλιέργεια κοινωνικών αξιών στους φοιτητές μας. Γιατί, λοιπόν, υποσκάπτουμε όλο αυτό το αναγνωρισμένο έργο και γιατί να δίνουμε λάθος εντυπώσεις;”.
Δήλωσε, τέλος, αισιόδοξος ότι δεν θα έχουν κάνενα αποτέλεσμα οι μεθοδεύσεις, “πέρα από τη σύγχυση που προκάλεσαν” και κάλεσε όλους τους φορείς της περιοχής, “να απομονώσουν τέτοιου είδους φωνές και να συνεχίσουν να στηρίζουν το Πανεπιστήμιο”.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας