Κορυφαίο θέμα στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” οι επικίνδυνες εθνικά αποφάσεις Σκουρλέτη για τη Θράκη που αναδείξαμε

Κορυφαίο θέμα στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” οι επικίνδυνες εθνικά αποφάσεις Σκουρλέτη για τη Θράκη που αναδείξαμε

Τις επικίνδυνες εθνικά αποφάσεις που πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για τη Θράκη, με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο της απλής αναλογικής για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και ανέδειξε έντονα τις προηγούμενες μέρες το Evros-news.gr, είχε ως κορυφαίο θέμα η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” του Σαββάτου.

Με τίτλο: “Ανάβει φωτιές στη Θράκη ο Σκουρλέτης”, η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Μπουρλότο στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης βάζει η κυβέρνηση, προωθώντας μια σειρά από ρυθμίσεις για την εφαρμογή νέου εκλογικού συστήματος στις επόμενες αυτοδιοικητικές κάλπες!

Ο συνδυασμός της εμμονικής ιδεοληψίας της Αριστεράς για την απλή αναλογική και της διακαούς επιθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει τις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας τόσο στις περιφερειακές όσο και στις εθνικές εκλογές δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα με απροσδιόριστες συνέπειες.

Τα «Π» αποκαλύπτουν με ποιον τρόπο οι μεθοδεύσεις του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη -προφανώς σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον κυβερνητικό συνεταίρο, Πάνο Καμμένομπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εθνικές περιπέτειες μέσω των περιφερειακών εκλογών”.

Στη συνέχεια αναλύει όσα γράψαμε και εμείς. Τη δυνατότητα δηλαδή λόγω “συγκοινωνούντων ψηφοδελτίων”, να ψηφίζει κάποιος από τον ένα νομό υποψήφιο του άλλου. Οπότε ειδικά στη Θράκη η μουσουλμανική μειονότητα θα έχει την ευκαιρία παίρνοντας “γραμμή” από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής να εκλέξει όποιον θέλει λόγω της συνολικής της δύναμης στους τρεις νομούς. Κι αυτό θα γίνει αρχικά για τους Αντιπεριφερειάρχες σε Ροδόπη, Ξάνθη, μια και προβλέπεται να εκλέγονται πλέον και όχι να ορίζονται.

Υπάρχει εκτενής αναφορά της εφημερίδας και στο εξίσου εθνικά επικίνδυνο, της διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων, για θέματα που ενδιαφέρουν μια περιοχή. Κι εκεί όπου η μουσουλμανική μειονότητα έχει την πλειοψηφία, στον ορεινό όγκο για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει. Αν και για το θέμα εκλογής των μουφτήδων που αποτελούσε πάγιο αίτημα διαχρονικά των Τούρκων, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φροντίζει, με βάση όσα δήλωσε, να το ικανοποιήσει χωρίς κανέναν πρόβλημα.

Πηγή:parapolitika.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*