Όμορφη εκδήλωση με βυζαντινούς ύμνους στο Διδυμότειχο

Όμορφη εκδήλωση με βυζαντινούς ύμνους στο Διδυμότειχο

Με Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, το Σάββατο 16 του μηνός Δεκεμβρίου, άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου,  εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Εκκλησιαστικές Χορωδίες της Ιεράς Μητροπόλεως• η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, η Παιδική Χορωδία και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, παρουσίασαν βυζαντινούς ύμνους από την ακολουθία του Όρθρου των Χριστουγέννων, κάλαντα και άλλα τραγούδια της περιόδου αυτής.

Τις Χορωδίες διηύθυνε ο Χοράρχης και Διευθυντής τους Χρήστος Κισσούδης. Στην εκδήλωση μετέσχε η ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου και περιφερείας συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα για τις ανάγκες του Εκκλησιαστικού Συσσιτίου και Φαρμακείου Διδυμοτείχου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Mεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Μπονώρας, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμασκηνός, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους, συνεχάρη τα μέλη των Χορωδιών και όλους όσους συνέβαλαν για την άψογη οργάνωση της εκδηλώσεως και επισήμανε ότι «Η Γέννηση του Χριστού ανέτειλε το φως της γνώσεως, ένα φως και μία γνώση που έρχεται να μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τους χάρισει αγάπη και ελπίδα». Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε παιχνίδια σε όλα τα μικρά παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

[post_gallery]

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*