Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη. “Έφυγε” ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τραϊανός

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη. “Έφυγε” ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τραϊανός

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη, αφού “έφυγε” από την ζωή ένας από τους πιο γνωστούς και ιδιαίτερα αγαπητούς επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και ποιητής, καλλιτέχνης, χειμερινός κολυμβητής και πάνω απ’ όλα σπουδαίος φίλος πολλών, ο Κωνσταντίνος Τραϊανός.

«Γεννήθηκα για να ρουφήξω την ζωή μέχρι το μεδούλι», είχε δηλώσει πριν τέσσερα χρόνια, σε συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Φανφάνη για το xronos.gr της Κομοτηνής ο ποιητής, καλλιτέχνης, έμπορος, συνταξιούχος στρατιωτικός, χειμερινός κολυμβητής, εραστής των ωραίων γεύσεων, ζωντανός, αεικίνητος, σωστός οικογενειάρχης που στηρίζει τα επιχειρηματικά άλματα των παιδιών του. Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Τραϊανός, με την μεγάλη ποικιλία των επιλογών στην ζωή του.

Τον έβρισκε κανείς στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Skoda στην Αλεξανδρούπολη, επιχείρηση του γιου του Χρήστου, όπου έχει κάνει κατάληψη τον ένα όροφο με όλα τα έργα του χαλκογραφίες αγίων μορφών της θρησκείας μας, προσωπικοτήτων όπως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του μακαριστού Χριστόδουλου, με αναφορές στα αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων του 2004, με τοπία, αλλά και πιο γήινα πρόσωπα.

Χαλκογραφίες του βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές, αλλά και σε επώνυμους της πολιτικής, σε πατριάρχες και μορφές της Εκκλησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κυκλοφόρησε τις προσωπικές του ποιητικές συλλογές εμπνεόμενος από την καθημερινότητα συμβάλλοντας με το δικό του λιθαράκι στην εξωτερίκευση συναισθημάτων και απόψεων που επιδέχονται διαλόγου και συζήτησης
Εγκατέλειψε ενσυνείδητα την υπηρεσιακή του διαδρομή στο Στρατό γιατί δεν άντεχε να ανήκει ως υφιστάμενος στην κρίση και τις εντολές ανωτέρων και ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα που ανέπτυξε με τεράστια επιτυχία. Πάνω απ’ όλα όμως παρέμεινε άνθρωπος.
Οι φίλοι του συγκλονισμένοι από το άκουσμα της απώλειας του, δεν μπορούσαν να χωνέψουν σήμερα ότι αυτός ο άνθρωπος που ήταν τόσο…γεμάτος από ζωή, “έφυγε” ξαφνικά από κοντά τους. Όπως όμως είχε πει και στην συνέντευξη του εκείνη το 2013: «Γεννήθηκα για να ρουφήξω την ζωή μέχρι το μεδούλι». Και το έκανε.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ xronos.gr και τον Σταύρο Φανφάνη

Το evros-news.gr, εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του Κωνσταντίνου Τραϊανού.