Διδυμότειχο: Τέλος ο πεζόδρομος-τραβεστί της Βενιζέλου. Έγινε δρόμος μονής κατεύθυνσης

Διδυμότειχο: Τέλος ο πεζόδρομος-τραβεστί της Βενιζέλου. Έγινε δρόμος μονής κατεύθυνσης

Πεζόδρομος της οδού Βενιζέλου τέλος στο Διδυμότειχο, αφού με απόφαση που βασίστηκε στον γνωστό πολεοδομικο σχεδιασμό της πόλης του 1988, ακυρώθηκε μεταγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα είναι πλέον δρόμος μονής κατεύθυνσης. Με κίνηση προς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ήδη συνεργεία του δήμου Διδυμοτείχου αφαίρεσαν τις πινακίδες που περισσότερο προκαλούσαν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, αφού ανέφεραν ότι πρόκειται για πεζόδρομο, αλλά ήταν πραγματικά ένας πεζόδρομος-τραβεστί. Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κυκλοφορούσαν προς τα πάνω και προς τα κάτω, αυτοκίνητα πάρκαραν όπου έβρισκαν και οι πεζοί κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή.

Τώρα απαγορεύθηκε η στάθμευση, η Τροχαία ήδη μοιράζει κλήσεις στους παραβάτες και οι δυο πλευρές δεξιά και αριστερά που υπάρχουν τα παρτέρια και οι γλάστρες, είναι ο πεζόδρομος που μπορούν να κινούνται οι κάτοικοι. Η προχειρότητα βέβαια είναι δεδομένη, αλλά έγινε μια κάποια αρχή σε ένα σοβαρό πρόβλημα, που έχει προκαλέσει δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και διχογνωμία.

Καταγγελία του συνδυασμού “Βήμα Εμπιστοσύνης”

Χθες ο συνδυασμός “Βήμα Εμπιστούνης” της κ.Βάγιας Καραφείζη εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: “Περί Βενιζέλου λόγος” και κατήγγειλε την δημοτική αρχή ότι πήρε την απόφαση χωρίς προηγούμενα να συνεδριάσει και να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

“Σήμερα στις 18 -12-2017 ο συνδυασμός μας Βήμα Εμπιστοσύνης έθεσε ερώτημα για τη λειτουργία της οδού Βενιζέλου.
Παρά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Δημοτικής Αρχής προφασιζόμενη τυπικά θέματα διαδικασίας τελικά μετά από πίεση της αντιπολιτευσης το θέμα απαντήθηκε ως εξής :
Η δημοτική αρχή ανέλαβε την ευθύνη της λειτουργίας της Βενιζέλου ως δρόμο μονής κατεύθυνσης χωρίς τη δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος της οδού.
ΧΏΡΙΣ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ βασισμένοι στον γνωστό πολεοδομικο σχεδιασμό του 1988 .
Ακυρώνοντας με τον τρόπο αυτό μεταγενεστερη απόφαση του Δ.Σ.
Τελικά οι δημοκρατικές διαδικασίες που είναι;
Επικεφαλής συνδυασμού Βήμα Εμπιστοσύνης
Καραφειζη Βάια”

Να σταματήσει και αυτό το αίσχος στην πλατεία

Μια και αποφασίστηκε από την δημοτική αρχή να γίνει δρόμος μονής κατεύθυνσης η κεντρική οδός Βενιζέλου και να πάψει αυτή η… ερμαφρόδιτη κατάσταση, να είναι και να μην είναι πεζόδρομος, αλλά και η Τροχαία μοιράζει κλήσεις για όσους σταθμεύουν επάνω δεξιά και αριστερά, καιρός είναι να σταματήσει και αυτό το αίσχος που επικρατεί στην  πλατεία. Αυτοκίνητα δηλαδή να είναι παρκαρισμένα ακόμα και σε διπλή γραμμή.

Η φωτογραφία είναι πριν λίγες ημέρες και προκαλεί αγανάκτηση. Σε λίγα μέτρα πιο πάνω υπάρχει το δημοτικό πάρκινγκ, χωρίς φυσικά εισιτήριο. Μπορεί κάποιος να παρκάρει ελεύθερα και με τα πόδια στα είκοσι με τριάντα μέτρα να κάνει τα χώνια του ή να ρυθμίσει τις υποθέσεις του. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει με κάποιους απαράδεκτους και προκλητικούς και πρέπει η Τροχαία όχι μόνο να μοιράσει κλήσεις, αλλά να ξηλώσει πινακίδες. Μήπως και συμμορφωθούν. Γιατί κάποιοι από αυτούς μπορεί να παριστάνουν και τους τιμητές.