Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της “ΚΑΠΑ Research” για τον Έβρο. Τα ποσοτά βουλευτών και Λαμπάκη

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της “ΚΑΠΑ Research” για τον Έβρο. Τα ποσοτά βουλευτών και Λαμπάκη

 

Η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για την περιοχή μας και συγκεκριμένα το νομό Έβρου και τα αποτελέσματα της έγιναν γνωστά, είναι αυτή της «ΚΑΠΑ Research» για λογαριασμό της εφημερίδας «Νέα Εγνατία» της Καβάλας. Οι πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούν την ικανοποίηση από τους τοπικούς άρχοντες και φυσικά οι ερωτώμενοι από τον Έβρο για τους τέσσερις βουλευτές τους και για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Η έρευνα της Κάπα Research για την καταγραφή των πολιτικών και κοινωνικών τάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που παρουσιάζεται στην Εφημερίδα “Νέα Εγνατία” πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2017, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 972 ατόμων που επιλέχθηκαν με τη μέθοδο της πολυσταδιακής δειγματοληψίας με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Το μέγιστοστατιστικό σφάλμα της έρευνας ορίζεται στο 3,1% με διάστημα εμπιστοσύνη ς95%. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του Σεπτεμβρίου 2015.

 Όσον αφορά τον Έβρο:
  • Τις περισσότερες θετικές γνώμες έχει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης με 35,5% και 46,5% αρνητικές
  • Δεύτερος έρχεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γεώργιος Καίσας με 26,5% θετικές και 57% αρνητικές
  • Τρίτη η Νατάσα Γκαρά με 25% θετικές και 59,5% αρνητικές και
  • Τελευταίος ο Δημήτρης Ρίζος με 20,5% θετικές και 60% αρνητικές γνώμες.
 Όσον αφορά τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, οι θετικές και οι μάλλιον θετικές γνώμες ανέρχονται στο 45% (20,5+24,5 αντίστοιχα) και οι μάλλον αρνντικές και αρνητικές στο 43,5% (18,5+25 αντίστοιχα), ενώ υπάρχει και ένα 11,5% που δεν απάντησε. Οι θετικές δηλαδή είναι 1,5 περισσότερες, στα όρια του στατιστικού λάθους( είναι 3,1%).
Δεν γνωρίζουμε πάντως αν η έρευνα έγινε μόνο στην Αλεξανδρούπολη και αν εκτός της άποψης για το νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, όσοι πήραν μέρος ρωτήθηκαν και για άλλους υποψήφιους δημάρχους, προκειμένου να καταγραφεί η άποψη τους. Να θυμίσουμε απλά, ότι έχει υπάρξει τέτοια έρευνα, από την εταιρεία RASS με ερωτήσεις για συγκεκριμένα ονόματα, αλλά τα αποτελέσματα της τα γνωρίζουν μόνο αυτοί που την παρήγγειλαν και την πλήρωσαν.

Παρακολουθήστε σε βίντεο κάποια από τα στοιχεία της δημοσκόπησης

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*