Βίντεο-Ντοκουμέντο από Κομοτηνή: Ο Ερντογάν λέει σε μαθητές «είμαστε όλοι Τουρκία»

Βίντεο-Ντοκουμέντο από Κομοτηνή: Ο Ερντογάν λέει σε μαθητές «είμαστε όλοι Τουρκία»

Την καλύτερη απάντηση στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που με τις αποφάσεις τους… τα έχουν δώσει όλα στην Τουρκία, υλοποιοώντας αργά αλλά σταθερά όλες τις απαιτήσεις που διαχρονικά έχει στην Θράκη, δίνει ένα βίντεο ντοκουμένο που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο και εμφανίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να λέει σε μαθητές στην Κομοτηνή: “Όλοι είμαστε Τουρκία”.

https://www.youtube.com/watch?v=XIgtKxDBzbk

«Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές» ακούγεται να λέει ο Τούρκος πρόεδρος στο απίστευτο βίντεο, στο οποίο  απευθύνεται τετ-α-τετ σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου “Τζελάλ Μπαγιάρ” και στους οποίους ευθαρσώς λέει πως «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία». Το έφερε στο φως η γνωστή ιστοσελίδα tourkikanea.gr και η δημοτική παράταξη Κομοτηνής “Σπάρτακος”, που πρωτοστάτησε κατά της πρόσφατης επίσκεψης του «σουλτάνου» στην Θράκη.

Η συνομιλία Ερντογάν με μειονοτικούς μαθητές καταγράφηκε με κάμερα κινητού τηλεφώνου και προκαλεί αίσθηση, αφού ακούγεται να εξηγεί στους μαθητές το νεο-οθωμανικό δόγμα του, με τις ανάλογες χειρονομίες: «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία» λέει συγκεκριμένα, χωρίς ενδοιασμούς ο Ερντογάν, σαν να απευθύνεται σε μαθητές τουρκικού σχολείου της Άγκυρας.

Δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος προφανώς και δεν πήρε χαμπάρι τι συμβαίνει και ούτε αντιλήφθηκε την «κατήχηση» Ερντογάν στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου.
Όσοι έδωσαν το «πράσινο φως» για την επίσκεψη του νεοσουλτάνου στην Θράκη, θα πρέπει σίγουρα να κάνουν την αυτοκριτική τους και φυσικά ο λαός της Θράκης πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να εφαρμόσουν ότι τους ζητάει η Τουρκία στην περιοχή μας. Όπως πολλές φορές έχει αναφέρει το Evros-news.gr. 

Πηγή: protothema.gr