Υδροηλεκτρικό σταθμό στον Κυπρίνο ετοιμάζει ο Δήμος Ορεστιάδας

Υδροηλεκτρικό σταθμό στον Κυπρίνο ετοιμάζει ο Δήμος Ορεστιάδας

Υδροηλεκτρικό σταθμό θέλει να δημιουργήσει στην περιοχή του φράγματος Κυπρίνου στο Θεραπειό ο Δήμος Ορεστιάδας και γι’αυτό θα καταθέσει αίτημα για παραχώρηση δημόσιας έκτασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε στον Status 94,2 ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αναφερόμενος στην κατασκευή και την εγκατάσταση μικρού υδροηλεκτρικού Σταθμού παραγωγής 5MW, αυτός θα εγκατασταθεί επί  του ποταμού Άρδα στο φράγμα του Κυπρίνου και πρόκειται για ένα σχέδιο που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Μιχάλη Στράντζαλη, στον πρώην Δήμο Κυπρίνου.

Όπως είπε ακόμα ο κ.Μαυρίδης, ο Σταθμός θα παράγει ρεύμα, η αξία του οποίου θα είναι αρκετή ώστε να πληρώνεται στη ΔΕΗ η κατανάλωση ολόκληρου του Δημοτικού φωτισμού και η μηνιαία δόση για την δανειοδότηση του Δήμου που θα απαιτηθεί για την κατασκευή του Σταθμού.

Ο Σταθμός θα λειτουργεί 7 μήνες τον χρόνο ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες να μην επηρεάζεται η άρδευση των χωραφιών αν και ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε, ότι δεν προβλέπεται καμία επίπτωση σ’ αυτόν τον τομέα, ακόμη κι αν η λειτουργία του Σταθμού είναι διαρκής και ετήσια.