Γκότσης: Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας και είμαστε απέναντι σε όποιον το υπονομεύει

Γκότσης: Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας και είμαστε απέναντι σε όποιον το υπονομεύει

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Πανεπιστημίου της Ορεστιάδας και απέναντι σε όσους υπονομεύουν την παρουσία του στην περιοχή μας, παίρνει με ανακοίνωση του ο δήμος Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Γκότσης. Επισημαίνοντας την σημαντική συνεισφορά του σε όλο το νομό και την άριστη συνεργασία με τους αγρότες και τους άλλους φορείς. 

Η ανακοίνωση του δήμου την οποία υπογράφει ο κ.Γκότσης αναφέρει: “Ο Δήμος  Αλεξανδρούπολης και η Αντιδημαρχία Φερών & Πρωτογενούς Τομέα εκφράζουν την αγανάκτησή τους σε όλες εκείνες τις φωνές που υπονομεύουν και απεργάζονται τη  μεταφορά της Σχολής Επιστημών  Γεωπονίας & Δασοπονίας  από την Ορεστιάδα.

Ο Δήμος  μας, σχεδόν όλα τα χρόνια της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, έχει μια αγαστή  συνεργασία σε πολλούς τομείς, κυρίως με τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες της Αγροτικής Έκθεσης Φερών αλλά και στην στήριξη των αγροτών με την δημιουργία πιλοτικών καλλιεργειών καθώς και στη διαχείριση και αξιοποίηση της παραγόμενης υλύος (λυματολάσπης) του Δήμου μας. Η δε συνεισφορά  στον  πρωτογενή τομέα της περιοχής είναι πολύτιμη καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι αγρότες της περιοχής ζητούν τη συμβουλή του σε θέματα που άπτονται του αγροτικού τομέα.

Ενδεχόμενη απώλεια ή υποβάθμιση της Σχολής θα σήμαινε ταυτόχρονα και αφαίρεση ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου από την περιοχή μας και θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα για τη Θράκη μας.

Στηρίζουμε απόλυτα το Πανεπιστήμιό μας και στεκόμαστε απέναντι σε όποιο σενάριο, σκέψη ή επιβουλή που έχει ως στόχο την απομάκρυνσή του από την περιοχή μας.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών & Πρωτογενούς Τομέα

Γκότσης Νικόλαος

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*