Δημοσχάκης: Χωρίς Κτηματολογικό Γραφείο η Ορεστιάδα. Απομονωμένος ο βόρειος Έβρος

Δημοσχάκης: Χωρίς Κτηματολογικό Γραφείο η Ορεστιάδα. Απομονωμένος ο βόρειος Έβρος

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της βουλής επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου Ορεστιάδας.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αίσθημα αδικίας αλλά και αντικειμενικές δυσκολίες για τους κατοίκους του Β. Έβρου, καθώς αυτοί θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το Κτηματολογικό Γραφείο της Αλεξ/πολης.

Μια τέτοια προοπτική όμως θα δυσκολέψει την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Β. Έβρου, δηλαδή των Δήμων Διδ/χου και Ορεστιάδας που απέχουν από την πρωτεύουσα του Νομού περίπου 100 χιλιόμετρα και πλέον, ενώ τα Δίκαια κι άλλες κωμοπόλεις, αλλά και χωριά του Βορείου τμήματος του Νομού απέχουν από την Αλεξ/πολη πάνω από 150 χιλιόμετρα.

Τα προς κατάργηση Υποθηκοφυλακεία Διδ/χου, Ορεστιάδας και Δικαίων εξυπηρετούν σημαντικό αριθμό πράξεων των κατοίκων του Β. Έβρου, που θα πρέπει να διεκπεραιώνονται στο μέλλον στο Κτηματολογικό Γραφείο Ορεστιάδας, όπου βρίσκεται και η έδρα του ομώνυμου Πρωτοδικείου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντική καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών των παραπάνω περιοχών σχετικά με τις κτηματολογικές υποθέσεις τους.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαία η εξέταση ίδρυσης Κτηματολογικού Κλιμακίου στο Νησί της Νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα των αλλαγών στα Υποθηκοφυλακεία ο Βουλευτής με σχετική του Ερώτηση του στις 4 Ιουλίου του 2016, Αριθμός Πρωτοκόλλου 6710, είχε αναφερθεί εκτενώς στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην περιφέρεια και κυρίως στο Νομό Έβρου.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

Κτηματολόγιο