Δυο εκχιονιστικά στον Έβρο έστειλε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χ.Μέτιος απ’ τη δωρεά του TAP

Δυο εκχιονιστικά στον Έβρο έστειλε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χ.Μέτιος απ’ τη δωρεά του TAP

Με δύο νέα σύγχρονα εκχιονιστικά πολυμηχανήματα που θα συμβάλλουν σημαντικά στον αποχιονισμό του νομού, ενισχύεται ο Έβρος. Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, μετά την παραλαβή των 6  εκχιονιστικών που αποτελούν δωρεά του TAP, αποφάσισε ο νομός Έβρου να πάρει τα δύο και οι άλλοι 4 νομοί από ένα.


Τα συγκεκριμένα μηχανήματα θα συνδράμουν σημαντικά στο αποχιονισμό του οδικού δικτύου και θα τοποθετηθούν από ένα στο βόρειο και νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Τα παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς που ήταν παρόν στην τελετή παράδοσης.

Με δυο νέα σύγχρονα εκχιονιστικά – πολυμηχανήματα ενισχύεται ο Έβρος. Θα συνδράμουν σημαντικά στο αποχιονισμό του οδικού δικτύου στο βόρειο και νότιο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Εβρου. Τα δυο απο τα έξι συνολικά εκχιονιστικά, που παραλάβαμε σημερα με τον περιφερειαρχη Χρήστος Μέτιοςστην Κομοτηνή, ειναι δωρεά του ΤΑP στην Περιφερεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Gepostet von Dimitris Petrovits am Dienstag, 19. Dezember 2017

Η τελετή παράδοσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των έξι εκχιονιστικών οχημάτων – πολυμηχανημάτων από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στην έδρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Η τελετή έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου ο οποίος μίλησε για την σημαντικότητα του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ενισχύσει τον γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής μας. Μιλώντας ειδικά για τη δωρεά εξέφρασε την ικανοποίησή του και πρόσθεσε “αναμένω όμως και την ικανοποίηση των υπόλοιπων προτάσεων που έχουν καταθέσει.

Παρόντες στην σημερινή τελετή ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και οδηγοί από όλη την Περιφέρεια που θα εργαστούν με τα μηχανήματα.

Πηγή: xronos.gr