Χωρίς Πουλιλιό, Μαυρίδη, Πατσουρίδη, αλλά με… Λαμπάκη, τα εγκαίνια του Μάνδρα-Ψαθάδες απ’ τον Σπίρτζη

Χωρίς Πουλιλιό, Μαυρίδη, Πατσουρίδη, αλλά με… Λαμπάκη, τα εγκαίνια του Μάνδρα-Ψαθάδες απ’ τον Σπίρτζη

Με την ηχηρή απουσία των τριών δημάρχων του κεντρικού και βόρειου Έβρου, του Βαγγέλη Πουλιλιού (Σουφλίου), του Παρασκευά Πατσουρίδη (Διδυμοτείχου) και του Βασίλη Μαυρίδη (Ορεστιάδας), αλλά με παρόντα τον δήμαρχο… Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, έγιναν πριν από λίγο στα Λάβαρα τα εγκαίνια του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες απ’ τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Απόστολου Αντωνούδη.

Τελικά δεν ήταν απλή παράδοση ενός κομματιού του ανολοκλήρωτου κάθετου άξονα, αλλά κανονικά εγκαίνια. Με ιερείς, αγιασμό και φυσικά κόψιμο κορδέλας, από τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ. Τουλάχιστον αυτή είχε κόκκινο χρώμα, θυμίζοντας συνειρημικά το αίμα που χύθηκε από τους νεκρούς στα δεκάδες δυστυχήματα του συγκεκριμένου δρόμου που χρόνια τώρα ακ΄πομα δεν ολοκληρώθηκε, με ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της σημερινής.

Ο δήμαρχος Σουφλίου κ.Πουλιλιός απουσίασε γιατί την ίδια ώρα γινόταν η κηδεία της πολυαγαπημένης του μητέρας που “έφυγε” χθες από την ζωή σε ηλικία 90 χρόνων, αλλά οι Μαυρίδης και Πατσουρίδης ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ με την απουσία τους… γύρισαν την πλάτη στις κυβερνητικές φιέστες για ένα πολύπαθο κομμάτι, που ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά για να ολοκληρωθεί και φυσικά δεν είναι κάθετος άξονας αλλά ένας απλός εθνικός δρόμος με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό στη μέση.

Έσπευσε όμως να παραστεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και μάλιστα συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κώστα Γκοτσίδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, αν και το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι στα όρια του δήμου του. Ποιός ξέρει; Ίσως πήγε να ευχαριστήσει από κοντά τον κ.Σπίρτζη για την λειτουργία των διοδίων της Μέστης και μάλθιστα χωρίς απαλλαγή ακόμα των δημοτών της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα των Εβριτών.

Παρέστησαν βέβαια και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αλλά αυτοί εκτός του θεσμικού τους ρόλου, έδωσαν το παρόν γιατί η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην χρηματοδότηση των έργων με 60 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα και το νέο τμήμα του κάθετου άξονα παραδίδεται στην Περιφέρεια.

Παρόντες ήταν επίσης ο βoυλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, αλλά μαζί με τους δημοσιογφράφους όλοι μαζί δεν ξεπερνούσαν τα 30 άτομα, αφού ούτε οι κάτοικοι των Λαβάρων παρέστησαν.

Σπίρτζης: Το έργο θα συμβάλει στην ασφάλεια των κατοίκων

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για τη χώρα και το Έβρο και πιστεύουμε ότι θα δώσει μια άλλη πνοή για την πρωτογενή παραγωγή, για το εμπόριο, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των κατοίκων» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, μετά τον αγιασμό που τελέστηκε επί του νέου τμήματος, ενώ έκανε αναφορά και στα «θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες» στον συγκεκριμένο δρόμο.

«Πιστεύουμε ότι η συνέχεια είναι η ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Ορμένιο, η οποία θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σπίρτζης παρότρυνε να ερωτηθούν εκείνοι που δεν έβαλαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη συγκεκριμένη εργολαβία, αλλά και ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους. «Από την πλημμελή και ελλιπή αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, κάθε χειμώνα έχουμε περιοχές στις οποίες καταστρέφονται περιουσίες, ενώ χάσαμε και ανθρώπινες ζωές. Άρα, είναι προτεραιότητά μας να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*