“Επίθεση” Χατζηαναγνώστου στη Γκαρά για τις μειώσεις αποδοχών των αστυνομικών. “Άλλα μας υποσχεθήκατε”

“Επίθεση” Χατζηαναγνώστου στη Γκαρά για τις μειώσεις αποδοχών των αστυνομικών. “Άλλα μας υποσχεθήκατε”

“Επίθεση” στην βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, έκανε χθες μέσα από την προασωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης και αστυνομικός στο επάγγελμα Κώστας Χατζηαναγνώστου, για τις σημαντικές μειώσεις που θα έχουν στους μισθούς τους οι συνάδερφοι του απ’ την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ο κ.Χατζηαναγνώστου που είναι και συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, έπαθε… σοκ όπως και πολλοί συνάδερφοι του αλλά και οι υπόλοιποι ένστολοι, βλέποντας τα σημειώματα αποδοχών για τον επόμενο μήνα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “Οι πριν το ’93 περνάνε το σφαγείο. Απ’ ότι φαίνεται κ.Γκαρά θα μας δώσετε την διαφορά από τον δικό σας παχυλό μισθό αφού μας είχατε υποσχεθεί πριν ψηφίσετε το έκτρωμα ότι δεν θα χάναμε σέντς με την προσωπική διαφορά”. 

Είναι άλλωστε δεδομένο ότι θα υπάρχουν από την αρχή του 2018 σημαντικές μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές χιλιάδων εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που έχουν καταταγεί στις υπηρεσίες τους πριν την 1η-1-1993, με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του ν. 4472/2017 για τα νέα ειδικά μισθολόγια, αναδρομικά από την 1η-1-2017.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις αποδοχών θα φθάνουν έως και τα 225 ευρώ το μήνα ή τα 2.700 ευρώ το χρόνο, ενώ αν ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από την αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων οι συνολικές εισοδηματικές απώλειες εντός του 2018 θα φθάσουν τα 450 ευρώ το μήνα ή τα 5.400 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ο κ.Χατζηαναγνώστου έχει αποδείξει άλλωστε ότι… δεν μασάει τα λόγια του και παλαιότερα είχε κάνει παρόμοια “επίθεση¨ κατά του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το νομοσχέδιο του που πετσόκοβε εν ψυχρώ τις συντάξεις χηρείας και άφηνε οικογένειες που έχασαν τους ένστολους ανθρώπους τους ακόμα και εν ώρα υπηρεσίας στον “αέρα”.

Φαίνεται ότι η κ.Γκαρά και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχαν πριν από καιρό με τους διαμαρτυρόμενους τότε αστυνομικούς της Αλεξανδρούπολης, τους  διαβεβαίωσαν πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς τους. Γιατί να  μην το κάνουν άλλωστε; Οι άνθρωποι έχουν κάνει το ψέμα και την προπαγάνδα δεύτερη τους φύση. Την καρεκλίτσα να κρατήσουν και σιγά μην ενδιαφέρονται αν οι μισθοί των ένστολων περνούν από… κρεματόριο.

Υ.Γ: Ας ελπίσουμε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να μην… επιπλήξει τον κ.Χατζηαναγνώστου που τα έβαλε με την κ.Γκαρά, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με την συγκεκριμένη βουλευτή. Τους συνδέουν άλλωστε και κοινοί φίλοι δημοσιογράφοι τοπικών διαδικτυακών ΜΜΕ.