Σάλος στην Αθήνα με άγαλμα του γλύπτη που θα τοποθετήσει έργο του και στην Αλεξανδρούπολη

Σάλος στην Αθήνα με άγαλμα του γλύπτη που θα τοποθετήσει έργο του και στην Αλεξανδρούπολη

Την στιγμή που στην Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται τοι επόμενο χρονικό διάστημα η τοποθέτηση του γλυπτού που δημιούργησε ο γνωστός γλύπτης Κωστής Γεωργίου και είναι δωρεά της Green Cola, σάλος έχει προκληθεί στην Αθήνα από άλλο γλυπτό του συγκεκριμένου καλλιοτέχνη, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Υπάρχουν πολλά επικριτικά δημοσιεύματα για το γλυπτό που ονομάζεται «PHYLAX» (δηλ. ΦΥΛΑΚΑΣ), που υποτίθεται πως αναπαριστά τον «φύλακα-άγγελο» του προαστίου αυτού της Αθήνας, αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον γνωστό ΝΕΦΕΛΙΜ «Μαλτσέχ» που προσκυνούν οι ανά τον κόσμο σατανολάτρες!!!
Μάλιστα το γλυπτό που αναπαριστά τον ΔΑΙΜΟΝΑ «Μαλτσέχ» είναι «ενδεδυμένο» σε χρώμα ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ, παραπέμποντας στις γνωστές απεικονίσεις του Διαβόλου, που είναι πάντα ζωγραφισμένος με βαθύ κόκκινο χρώμα και ήδη υπάρχουν επιστολές διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη με τις οποίες του ζητούν την απομάκρυνση του συγκεκριμένου γλυπτού του Κωστή Γεωργίου. Μάλιστα τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο είναι συνεχή, με τις επισημάνσεις αυτές.

Ο συγκεκριμένος Γλυπτης πάντως ετοιμάζει σε λίγο καιρό κάτι αντίστοιχο στην Αλεξανδρούπολη  και το γλυπτό του θα  αποτελείται από 7 μορφές αθλητών τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη, με στόχο να αναδειχθεί η αθλητική ιστορία της Αλεξανδρούπολης και είναι δωρεά της Green Cola. Θα έχει ύψος 2,20 μέτρα και το βάρος του αγγίζει τα 350 κιλά.

Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τελικά που θα τοποθετηθεί

Στο μεταξύ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ο χώρος που τελικά θα τοποθετηθεί το συγκεκριμένο γλυπτό. Ο ίδιος ο Κωστής Γεωργίου ήρθε στην Αλεξανδρούπολη και απέρριψε την αρχική πρόταση για την οδό Κύπρου η οποία πεζοδρομήθηκε, γιατί δεν θα χωρούσε εκεί.  Πρότεινε λοιπόν να τοποθετηθεί τεικά σε χώρο προς το λιμάνι. Όμως η γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής την Όλγα Βρεττοπούλου για το χωροταξικό του αγάλματος, είναι διαφορετική.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΘΕΣΕΙΣ:

Α) στο τριγωνικό πάρκο επί της οδού Καρτάλη μπροστά στο Πολυκοινωνικό του Δήμου ή

Β) στη νότια πλευρά του γηπέδου ¨Φώτης Κοσμάς¨ το γνωστό ¨Ακρωτήρι¨, για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό της παρούσας απόφασης.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ