Η Ελληνική Κοινότητα στις Σαράντες Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης είναι πλέον παρούσα

Η Ελληνική Κοινότητα στις Σαράντες Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης είναι πλέον παρούσα

 

Μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελληνική Κοινότητα στις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης είχαμε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, αφού  εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο των Σαράντα Εκκλησιών στο οποίο υπάρχει αίθουσα ειδικά αφιερωμένη στην Ελληνική Κοινότητα που επιμελήθηκε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης- Αγγελική Γιαννακίδου.

Όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τον Δήμο Kirklarelli και την ευγενική χορηγία του Δημάρχου Mehmet Siyam Kesimoglou, το Προξενείο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην συγκινητική τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρόξενος της Ελλάδος κ. Έρση Θεοχαρίδη που κάνει σημαντική δουλειά, καθώς και μέλη του Σωματείου Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης που διοργάνωσε εκδρομή για τον λόγο αυτό στις Σαράντα Εκκλησιές. Είναι ένας χώρος που όλοι οι Έλληνες όταν βρίσκονται στην γειτονική του Έβρου πόλη της Ανατολικής Θράκης είναι καλό να την επισκέπτονται.

Μια και βρισκόμαστε μάλιστα στα Χριστούγεννα, ας ακούσουμε και τα Κάλαντα Ανατολικής Θράκης από την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών