Όλο σχεδόν το Κοινωνικό Μέρισμα του βορείου Έβρου ξοδεύτηκε στην Ανδριανούπολη

Όλο σχεδόν το Κοινωνικό Μέρισμα του βορείου Έβρου ξοδεύτηκε στην Ανδριανούπολη

Στην γειτονική Ανδριανούπολη και κυρίως στο νέο εμπορικό της κέντρο τύπου Mall, το “Erasta”, ξοδεύτηκε σχεδόν όλο το Κοινωνικό Μέρισμα των κατοίκων του βορείου Έβρου, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή. Την ίδια στιγμή που τα καταστήματα της περιοχής μας… βαράνε μύγες, αν και βρισκόμαστε σε χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Πολλοί Εβρίτες για μια ακόμη φορά, επέλεξαν την τουρκική πόλη για να κάνουν τα ψώνια τους, αφού όποιος βρεθεί εκεί και ιδιαίτερα στο Mall της που αποτελεί “πόλο έλξης” λόγω των καταστημάτων και της γενικότερης διαμόρφωσης του, ακούει τους Έλληνες του Έβρου αλλά και της Θράκης γενικότερα να κινούνται στους διάφορους χώρους. Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί σημαντικά, το ευρώ είναι πανίσχυρο και μπορούν να αγοράσουν αρκετά φθηνά επώνυμα προϊόντα.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν βέβαια δυο διαφορετικές απόψεις. Όσοι πηγαίνουν για ψώνια στην Ανδριανούπολη ή και στις άλλες πόλεις της Ανατολικής Θράκης, την Ραιδεστό την Κεσσάνη, την Προύσσα, υποστηρίζουν ότι εκεί βρίσκουν πολύ φθηνότερα προϊόντα σε σχέση με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Έβρου. Γι’ αυτό ευθύνονται οι υψηλές τιμές που υπάρχουν σε αυτές, είτε λόγω της μεγάλης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών από την Πολιτεία, είτε επειδή κάποιοι επαγγελματίες επιδιώκουν πολύ μεγάλο κέρδος.

Από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που κατηγορούν όσους ψωνίζουν στην Τουρκία πως ενισχύουν οικονομικά τους… εχθρούς, την στιγμή που επιβουλεύονται την Θράκη μας όπως αποδείχθηκε άλλη μια φορά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι… πριονίζουμε τα πόδια μας ως περιοχή και έθνος, αφού εξοπλίζουμε έμμεσα τους γείτονες, αλλά παράλληλα αν οι τοπικές επιχειρήσεις δεν έχουν τζίρο θα κλείσουν και θα μείνει κόσμος άνεργος.

Υπάρχει και ο αντίλογος, ότι χιλιάδες Τούρκοι έρχονται στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη και άλλα μέρη για φαγητό και διασκέδαση, αφήνοντας και αυτοί ταχρήματα τους στον Έβρο. Οπότε το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι… άσπρο ή μαύρο, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*