Κτηματολογικό Γραφείο στο βόρειο Έβρο ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας

Κτηματολογικό Γραφείο στο βόρειο Έβρο ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας

Την ίδρυση ενός τουλάχιστον Κτηματολογικού Γραφείου σε κάθε Πρωτοδικείο ζητά ο δικηγορικός σύλλογος Ορεστιάδας σε επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προτείνοντας, μάλιστα, συνάντηση μαζί του, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι για τους οποίους καθίσταται αναγκαία και δίκαιη η λύση που προτείνει ο σύλλογος.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή την έναρξη διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας, στο οποίο προβλέπεται η λειτουργία ενός Κτηματολογικού Γραφείου για όλο τον νομό Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. 

Ο δικηγορικός σύλλογος σημειώνει στην επιστολή του ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε πλείστα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών του βορείου Έβρου, τα οποία, όπως επισημαίνει, είχαν γίνει κατανοητά από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, όταν πριν από έναν χρόνο περίπου είχε ανοίξει για πρώτη φορά η συζήτηση για καταργήσεις υποθηκοφυλακείων και μετάβαση στα Κτηματολογικά Γραφεία. 

Επικαλείται, μάλιστα, συγκεκριμένα παραδείγματα πόλεων ίδιων νομών, με πολύ μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους, στις οποίες προβλέπεται να λειτουργήσουν Κτηματολογικά Γραφεία, ως διάδοχη κατάσταση των υποθηκοφυλακείων.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας