“Μες στην καλή χαρά” για την κουβέντα στα… όρθια και τις υποσχέσεις Σπίρτζη ο Λαμπάκης

“Μες στην καλή χαρά” για την κουβέντα στα… όρθια και τις υποσχέσεις Σπίρτζη ο Λαμπάκης

Ήταν το κρύο τσουχτερό, που τραγουδούσε και ο συγχωρεμένος Χρηστάκης, προχθές στα Λάβαρα κατά την τελετή εγκαινίων ή παράδοσης του κομματιού Μάνδρα-Ψαθάδες του κάθετου άξονα. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ήταν πάντως… μες στην καλή χαρά με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Ο μοναδικός δήμαρχος από το νομό Έβρου που παρέστη στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αφού οι συνάδερφοι του Βασίλης Μαυρίδης (Ορεστιάδας), Παρασκευάς Πατσουρίδης(Διδυμοτείχου) και Βαγγέλης Πουλιλιός(Σουφλίου), ο τελευταίος λόγω της κηδείας της μητέρας του, δεν παραβρέθηκαν στην παράδοση ενός κομματιού του ανολοκλήρωτου και με πολλά προβλήματα κάθετου άξονα, όπου μάλιστα έχουν χαθεί δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο κ.Λαμπάκης όμως πήγε, γιατί όπως δήλωσε ήθελε να συναντήσει τον κ.Σπίρτζη και να του θέσει μια σειρά από ζητήματα. Μέσα στο πολικό κρύο, στα όρθια και μπροστά στους ελάχιστους επίσημους, ανεπίσημους και δημοσιογράφους, έκρινε ότι ήταν το σωστό μέρος και ο κατάλληλος χώρος για να συζητήσουν. Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων είναι αυτός που επί των ημερών του λειτούργησαν πριν λίγες ημέρες τα διόδια της Μέστης, χωρίς οι Εβρίτες να έχουν ακόμα εξασφαλίσει την απαλλαγή.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, παλαιότερα ήταν λάβρος κατά της λειτουργίας των διοδίων στην Μέστη, δήλωνε μάλιστα πομπωδώς ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη μαζί με συναδέρφους του και δεν πρόκειται αυτά να λειτουργήσουν. Το μόνο που κατάφερε ήταν να χρεώσει τον δήμο της πόλης με 20.000 ευρώ έξοδα για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας(όπως ο ίδιος παραδέχθηκε), αλλά τα διόδια… ζουν και βασιλεύουν και τα χρήματα των κατοίκων του Έβρου ήδη παίρνουν.

Ο Χρήστος Σπίρτζης φυσικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα εκεί στα όρθια, να δώσει και πάλι υποσχέσεις στον κ.Λαμπάκη. Όπως έκανε και παλαιότερα, μια και όπως δήλωσε ο τελευταίος χθες σε μια ακόμα συνέντευξη του τον τελευταίο καιρό στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, έχει συναντηθεί τέσσερις φορές με τον συγκεκριμένο υπουργό.

Είπε λοιπόν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μιλώντας χθες στον STATUS Fm τα εξής: “Πρώτα-πρώτα πήραμε την διαβεβαίωση ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λειτουργήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ένα φιάσκο. Είναι θέμα λίγων ημερών να μας πιστοποιήσουν την είσοδο των πολιτών και την απαλλαγή από τα τέλη διοδίων. Μπορεί να μην είναι λίγες μέρες, θα είναι ένας μήνας. Εντάξει, δεν είναι το τραγικότερο όλων με τα όσα περνάει ο Έλληνας σήμερα. Ότι σας λέω μου το είπε ο κ.Σπίρτζης.

Δε νομίζω να είναι παραπάνω το χρονικό διάστημα. Του είπα ότι εμείς τα υποδεχόμαστε αυτά καλόπιστα. Όχι με την έννοια του ηλίθιου και του αγαθού πολίτη.

Για την αναλογικότητα έπαιξε με χιούμορ λέγοντας μου τί ενδιαφέρεστε αφού θα απαλλαγείτε τελείως. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν εφαρμοστεί η αναλογικότητα των διοδίων, θα σταματήσει και η απαλλαγή των κατοίκων του Έβρου. Είχαμε όμως πειστεί ότι θα είναι δίκαιο το σύστημα και θα πληρώνει  ο καθένας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει”.

“Προχωράει η περιφερειακή από λιμάνι για ΕΓΝΑΤΙΑ”

Ο κ.Λαμπάκης  δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εγκρίθηκε και το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή του οδικού άξονα που θα συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία, όπως του είπε ο κ.Σπίρτζης. “Ποιό είναι το άλλο που κερδίσαμε. Η πιστοποίηση ότι πάει πολύ καλά το θέμα της κατασκευής της μεγάλης Περιφερειακής οδού που θα συνδέσει το λιμάνι με την Εγνατία. Είναι η τέταρτη συνάντηση που κάνω με τον Σπίρτζη και τον… πιπιλάω για το θέμα αυτό, που σημαίνει όλα θα πάνε καλά για την υλοποίηση του έργου.

Αφού μπήκαν τα χρήματα, η μελέτη υπάρχει, ο ανάδοχος που είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ υπάρχει, οπότε βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ήταν μια καλή σοδειά στη συνάντηση με τον υπουργό, που την εισπράξαμε λεκτικά. Θα δούμε αν ο κ.Σπίρτζης έλεγε αλήθεια”.

Αυτα δήλωσε ο κ.Λαμπάκης, έμπλεος χαράς και σχεδόν πανηγυρίζοντας, θεωρώντας σχεδόν δεδομένο ότι πέτυχε κάποιο μεγάλο θρίαμβο και θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που πήρε κουβεντιάζοντας μπροστά σε όλο τον κόσμο, μέσα στο ψωφόκρυο και στα όρθια με τον κ.Σπίρτζη.

Αν θυμάμαι καλά, κάπως έτσι εμφανίζονταν και τα ίδια σχεδόν δήλωνε μετά τις συναντήσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, αλλά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά. Υποσχέσεις και μάλιστα κατηγορηματικές πήρεκαι τότε για το συγκεκριμένο θέμα και έλεγε πως πιστεύει ότι θα υλοποιηθούν όσα του είπε ένας άλλος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είναι καλόπιστος άνθρωπος και το είπε άλλωστε και στον Χρήστο Σπίρτζη. “Υποδεχόμαστε αυτά που λες καλόπιστα. Όχι με την έννοια του ηλίθιου και του αγαθού πολίτη”.

Πάντως ο υπουργός Υποδομών που έδωσε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις, παθαίνει συχνά… αμνησία. Εδώ δεν… θυμόταν ούτε το επίθετο του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, με τον οποίο υποτίθεται όπως επαναλάμβανε έχει άριστες και στενές σχέσεις συνεργασίας. Μόνο που όπως γράφει ο Γιάννης Τομαδάκης στο thrakinea.gr ο οποίος και ήταν εκεί, τον φώναζε… Παύλοβιτς αντί για Πέτροβιτς. Για τόσο στενή σχέση μιλάμε.

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος μας ανέλυσε και χθες πόσο συχνά τα λέει με τον υπουργό, να μην τον φωνάζει… Μπαλάκη.