Ο “φαντομάς” Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και η επίσκεψη του στο σχολείο Καστανεών

Ο “φαντομάς” Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και η επίσκεψη του στο σχολείο Καστανεών

 

Ήρθε την περασμένη Πέμπτη, πήγε στις ακριτικές Καστανιές και μοίρασε κάποια βιβλία στους μαθητές του εκεί Δημοτικού Σχολείου και απήλθε χωρίς ουσιαστικά να τον πάρει κανείς χαμπάρι στον Έβρο, ο “φαντομάς” Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος. 

Με εξαίρεση μια μικρή δήλωση του στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, η επίσκεψη αυτή πέρασε εντελώς απαρατήρητη. Σαν να μην… υπήρξε πραγματικά. Ο κ.Δέρβος, νέος άνθρωπος και επικεφαλής της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και διεκδικεί να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει τον τόπο, επέλεξε να κινηθεί κατά την παρουσία του στον Έβρο στα… μουλωχτά. Δεν λέμε φυσικά να μετατρέψει σε σόου την παρουσία του με κάμερες και δημοσιογράφους, αλλά ένα δελτίο τύπου ή μια ενημέρωση στα τοπικά ΜΜΕ δεν έπρεπε να γίνει; Νέος άνθρωπος και νέος επικεφαλής στην ΟΝΝΕΔ, σε ένα κόμμα που με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποτίθεται θέλει να ανοιχθεί στην κοινωνία και να κυβερνήσει, είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι στα κρυφά; Κι ύστερα αναρρωτιόμαστε γιατί κάνει επικοινωνιακό…πάρτι παντού ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προτίμησε μόνο με οδηγό έναν συνεργάτη του βουλευτή Τάσου Δημοσχάκη να μεταβεί στις Καστανιές, χωρίς να ενημερώσει θεσμικά ούτε τη ΝΟΔΕ Έβρου, ούτε την ΟΝΝΕΔ Έβρου, ούτε κανέναν άλλο εκπρόσωπο της νεολαίας ή του κόμματος στο νομό ή την περιοχή του βορείου Έβρου. Με εξαίρεση λοιπόν τους μαθητές του σχολείου, τους δυο δασκάλους και την ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ, πουθενά αλλού δεν έγινε αντιληπτή η παρουσία του στην ακριτική μας περιοχή.

Με βάση λοιπόν το δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ που βρήκαμε σήμερα Σάββατο τυχαία:

“Το Δημοτικό Σχολείο Καστανέων, στις Καστανιές Έβρου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος, για να συναντήσει τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους πριν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Το Δημοτικό Σχολείο Καστανέων είναι το πλέον ακριτικό, καθώς βρίσκεται πιο κοντά στα σύνορα από οποιοδήποτε άλλο στη χώρα. Στο σχολείο φοιτούν 15 μαθητές, της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό έργο έχουν αναλάβει 2 δάσκαλοι, οι οποίοι επιτελούν αξιέπαινο έργο, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες της Ελληνικής παιδείας με γνήσιο μεράκι και αυτοθυσία.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συζήτησε με τους μικρούς μαθητές για την καθημερινότητα της ζωής τους τόσο σε ένα μικρό σχολείο όσο και σε μια ακριτική περιοχή. Μάλιστα, στο τέλος της επίσκεψής του, τους έκανε έκπληξη μοιράζοντας τους βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, μαζί με τις ευχές της Οργάνωσης για καλά Χριστούγεννα.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, στην άκρη του χάρτη, για να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα: Δεν βρισκόμαστε στην άκρη της Ελλάδας, αλλά στην αρχή της. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την προσφορά τους, αλλά και στους μικρούς μαθητές. Μπορεί για αυτούς να είναι η καθημερινότητα, αλλά για εμάς στην ΟΝΝΕΔ είναι μια επιβεβαίωση ότι το δημόσιο αγαθό της Παιδείας είναι διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες, παντού στην επικράτεια.

Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους κατοίκους των Καστανέων, και να συνεχίσει αυτό το Σχολείο να σχηματίζει χαμόγελα σε πρόσωπα μικρών παιδιών. Αυτά τα παιδιά είναι οι νέοι του 2030, και τους αξίζουν τα καλύτερα».

Κι αυτό το κόμμα με τέτοια νοοτροπία και τέτοια μυαλά, ακόμα και πολύ νέων ανθρώπων θέλει να μας κυβερνήσει;

Γι’ αυτό και στο νομό Έβρου(πολύ περισσότερο) όπως και σε όλη την Ελλάδα, κάνει επικοινωνιακό… πάρτι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ λόγω τέτοιων νοοτροπιών και συμπεριφορών ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο.