Πολλοί Σαμοθρακίτες δεν θα πάρουν το πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα, λόγω των κριτηρίων

Πολλοί Σαμοθρακίτες δεν θα πάρουν το πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα, λόγω των κριτηρίων

Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ για όλα σχεδόν τα νησιά, ανάμεσα τους φυσικά και για την βαριά “χτυπημένη” από την φοβερή θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου Σαμοθράκη και φυσικά το κόστος ζωής στο νησί εκτινάσσεται στα ύψη, το πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα μερικών εκατοντάδων ευρώ που θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή, δεν θα το πάρουν όλοι οι Σαμοθρακίτες. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Λόγω των κριτηρίων που ισχύουν γενικότερα για το κοινωνικό μέρισμα, αφού με βάση την συγκεκριμένη ηλεκτρονική “πλατφόρμα” γίνονται οι αιτήσεις των δικαιούχων. Οπότε, υπάρχουν πολλές κατηγορίες που βγαίνουν αυτόματα εκτός.

  1. Δεν το δικαιούνται όσοι ηλικιωμένοι έχουν δηλωθεί ότι είναι φιλοξενούμενοι από τα παιδιά τους.
  2. Όσοι νέοι φιλοξενούνται από τους γονείς τους.
  3. Όσοι έχουν τόκους από 90 έως 200 ευρώ τον χρόνο από καταθέσεις.
  4. Όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία

Όλοι αυτοί όμως μένουν στην Σαμοθράκη ως μόνινοι κάτοικοι και φυσικά θα υποστούν τις πολύ οδυνηρές συνέπειες της αύξησης του ΦΠΑ σε όλα τα είδη. Οπότε τα αντισταθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσαν πομπωδώς οι κυβερνητικοί βουλευτές και στον Έβρο, δεν θα ισχύσουν για τοιυς συγκεκριμένους και είναι πάρα πολλοί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δραγασάκης: “Η Πολιτεία θα είναι πάντα στο πλευρό των κατοίκων της Σαμοθράκης”

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις “άνοιξε” την περασμένη Πέμπτη και κλείνει την ερχόμενη Τετάρτη. Μέσα σε μια βδομάδα δηλαδή και ενώ μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και αργία Χριστουγέννων την Δευτέρα και την Τρίτη. Πότε θα προλάβουν κάποιοι ηλικιωμένοι ή άρρωστοι που δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο να πάνε σε λογιστές ή οποιονδήποτε άλλο για να κάνουν τις αιτήσεις;