Αλεξανδρούπολη: Ο Ρώσος Πρόξενος επιθεώρησε το ξύλινο παρεκκλήσι του Αγίου Βλαδίμηρου

Αλεξανδρούπολη: Ο Ρώσος Πρόξενος επιθεώρησε το ξύλινο παρεκκλήσι του Αγίου Βλαδίμηρου

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Α. Στσερμπακόβ, που επιθεώρησε τις εργασίες ανέγερσης του ξύλινου παρεκκλησίου του Αγίου Βλαδίμηρου που βρίσκεται σε χώρο δίπλα στο Στρατόπεδο Ζήση.

Η έκταση παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και η Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης δώρισε το συγκεκριμένο παρεκκλήσι, που ξεκίνησε να χτίζεται από το καλοκαίρι και οι εργασίες προχωρούν με αργό ρυθμό.

Ο Γενικός Πρόξενος επισκέφτηκε επίσης το Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στην Αλεξανδρούπολη στη διάρκεια του ρωσο-τουρκικού πολέμου 1877-1878, ενώ συναντήθηκε με τους Ρώσους συμπατριώτες στο σύλλογο “Ρωσικό σπίτι”, επικεφαλής του οποίου είναι η Ιουλία Γαβρίλοβα, σύζυγος του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, ανθρώπου των Ρώσων στην περιοχή και συνεργάτη εδώ και χρόνια του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Μαζί άλλωστε έχουν πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στην Ρωσία για να φέρουν Ρώσους τουρίστες.

Μπορεί αυτοί να μην ήρθαν ακόμα, έστω και εκατοντάδες από τις χιλιάδες που μας υπόσχονταν ο κ.Λαμπάκης (αλήθεια, εκείνα τα αναλυτικά στοιχεία που είχε δεσμευθεί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τον Σεπτέμβριο ότι θα παρουσιάσει απ’ τις διάφορες υπηρεσίες του δήμου και θα αποδείξει ότι πολλοί Ρώσοι τουρίστες έρχονται στην Αλεξανδρούπολη ακόμα να τα δούμε), αλλά τουλάχιστον ήρθαν τα ξύλα και προχωράει η κατασκευή του παρεκκλησίου του Αγ. Αλεξάντρου Νέβσκι  όπως ονομάζεται ο Άγιος Βλαδίμηρος απ’ τους Ρώσους. Κάτι είναι και αυτό.