Αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης τις γιορτές

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης τις γιορτές

Αύξηση της επβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, έστω και αν αυτή δεν είναι τεράστια σε ποσοστό, σημειώνεται αυτή την γιορτινή περίοδο, σύμφωνα όσα διαπιστώνει ο  Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.

Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 2% σε σύγκριση με πέρυσι υπήρξε τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS και τον Σταύρο Αποστολίδη ο κ.Ζαντανίδης. Επίσης εκτιμά επίσης ότι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς η κίνηση θα αυξηθεί περίπου στο 4% συνολικά, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εορταστική περίοδο.

“Υπάρχει αναπροσαρμογή δρομολογίων. Κάποια δρομολόγια κόβονται γιατί μπαίνουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, επομένως εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβάτες. Για παράδειγμα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα γίνει η βραδινή πτήση γιατί θα γίνει η μεσημεριανή με πολύ μεγαλύτερο αεροπλάνο, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς δεν θα γίνει η πρωινή και θα μπουν μεγαλύτερα αεροπλάνα το μεσημέρι και βράδυ. Με βάση τα στοιχεία μας, τα Χριστούγεννα είχαμε 2 με 3%  αύξηση και την Πρωτοχρονιά θα φτάσει στο 4% η αύξηση.

Κίνηση προβλέπεται και μετά την Πρωτοχρονιά, αφού υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να έρχονται στην περιοχή μας. Οι αεροπορικές εταιρείες και εμείς είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί και να περάσει ευχάριστα τις διακοπές του ερχόμενος στην περιοχή μας”.

Σχόλιο evros-news.gr: Είναι γνωστό ότι ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης και το προσωπικό του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης κάνουν ότι μπορούν για να εξυπηρετήσουν άψογα το επιβατικό κοινό και δεν του αφορά η επισήμανση μας. Όμως η ακύρωση πτήσεων της πρωινές κυρίως ώρες και η… συγχώνευση τους μεσημέρι ή βράδυ σε μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροπλάνα από την AEGEAN και την θυγρατρική της OLYMPIC AIR, είναι σίγουρο ότι αυξάνουν και την τιμή των ήδη πολύ ακριβών εισιτηρίων.

Γιατί όσοι έρχουν ταξιδέψει από και προς την Αλεξανδρούπολη, ξέρουν πως οι πρωινές πτήσεις έχουν φθηνότερα εισιτήρια από τις μεσημβρινές και τις βραδινές., Ιδιαίτερα οι τελευταίες έχουν πολύ υψηλό κόστος. Μήπως λοιπόν η AEGEAN βρήκε το “κόλπο” για να πουλάει περισσότερα… ακριβά εισιτήρια;