Γιορτινές… διακοπές νερού στο Διδυμότειχο. Σοβαρό πρόβλημα στην πόλη

Γιορτινές… διακοπές νερού στο Διδυμότειχο. Σοβαρό πρόβλημα στην πόλη

Οι διακοπές νερού και τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης δεν κοιτούν ούτε… γιορτές στο Διδυμότειχο και δεν αφήνουν τους κατοίκους του να χαλαρώσουν ούτε αυτές τις Άγιες Μέρες. Από το πρωί έχουμε διακοπή νερού και προβλήματα σε πολλές περιοχές της “πόλης των κάστρων”.

Μάλιστα η Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη του κεντρικού αγωγού επί της οδού Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η ΔΕΥΑΔ σας ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 29-12-2017, λόγω βλάβης στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης επί της οδού Δημοκρατίας, θα δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, στην περιοχή της Παναγίας, του Καλέ, στα ΚΤΕΛ και στα Νέα Εργατικά”.

Μέσα στο Δεκέμβριο είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζονται προβλήματα στην ύδρευση, ενώ τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο τα πράγματα ήταν ακόμα σοβαρότερα, αφού 8 φορές υπήρξε διακοπή του νερού και μάλιστα υποχρεώθηκε η ΔΕΥΑΔ να εκδώσει ανακοινώσεις για να ενημερώσει τον κόσμο. Το θέμα όμως είναι εκτός από τις ανακοινώσεις να λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα και να μην υποφέρει ο κόσμος, που μάλιστα στο Διδυμότειχο… χρυσοπληρώνει το νερό, αλλά όπως φαίνεται συνεχίζει να… λέει το νερό νεράκι.

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου Σταύρου Τσιτσιφύλλα το περασμένο καλοκαίρι στην κινητοποίηση και διαμαρτυρία των κατοίκων ότι θα λύσει το πρόβλημα μέσα σε ένα μήνα, αποδεικνύονται… λόγια του αέρα. Και βέβαια, Τσιτσιφύλλας είναι αυτός ότι θέλει λέει, αλλά σημαντικές είναι οι ευθύνες του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη που εξακολουθεί να τον διατηρεί στην θέση του.

Έτσι όπως πάει η κατάσταση, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου δεν θα εύχονται μεταξύ τους: “Καλή Χρονιά και υγεία να έχουμε, αλλά… νερό να έχουμε το 2018”. Για όσους πάντως ψάχνουν λύση στην διακοπή ύδρευσης και θέλουν να πιουν λίγο νεράκι, κι επειδή ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ είχε πει τότε στους αγανακτισμένους κατοίκους ότι… σε ένα μήνα θα πίνουν νερό στο όνομα του, την λύση είχε δώσει από το καλοκαίρι το Evros-news.gr: “Νερό Τσιτσιφύλλας”