Τελωνείο Κήπων: Εγκαινιάστηκε σήμερα το υπερσύγχρονο X-RAY από τον κ.Πιτσιλή

Τελωνείο Κήπων: Εγκαινιάστηκε σήμερα το υπερσύγχρονο X-RAY από τον κ.Πιτσιλή

Το υπερσύγχρονο scanner X-RAY που τοποθετήθηκε στο Τελωνείο των Κήπων, εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής που βρέθηκε στην περιοχή μας. 

Πρόκειται για το τέταρτο από τα συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα X-RAY που παρέλαβε η ΑΑΔΕ και τέθηκαν σε λειτουργία για την θωράκιση του τελωνείου των Κήπων, το οποίο θα διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τα στελέχη της τελωνειακής υπηρεσίας και θα τους δώσει την δυνατότητα να εντοπίζουν ακόμα ευκολότερα προϊόντα κάθε ίδους, που επιχειρείται να μπουν ή να φύγουν λαθραία από τη χώρα μας.

Τα άλλα τρία μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί στα τελωνεία της Κακαβιάς, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και σίγουρα ήταν κάτι που έλειπε και χρειαζόταν οπωσδήποτε στους Κήπους. Το X-RAY είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, αξίας 2.620.920,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, υψηλής ενέργειας, το οποίο παρέχει ακτινοσκοπική εικόνα υψηλής ευκρίνειας, που μαζί με επιπρόσθετα λογισμικά υποβοήθησης αναγνώρισης στόχων, αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, είναι ικανό να ελέγχει οχήματα και εμπορευματοκιβώτια μήκους έως 20 μέτρα, πλάτους έως 2,6 μέτρα και ύψους τουλάχιστον 4,5 μέτρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με διαπερατότητα τουλάχιστον 290mm ατσάλι και με ικανότητα πλήρους διαχωρισμού, με διακριτή και πραγματική απεικόνιση του ελεγχόμενου φορτίου σε οργανικά ανόργανα και μικτά υλικά .

Πιτσιλής: Η προσπάθεια για περιορισμό

του λαθρεμπορίου είναι διαρκής

Μιλώντας στην σημερινή τελετή των εγκαινίων κια της παράδοσης του μηχανήματος στους υπαλλήλους του τελωνείου των Κήπων, ο κ.Πιτσιλής δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η προσπάθειά μας για περιορισμό του λαθρεμπορίου και για διευκόλυνση του επιχειρείν, δηλαδή για δημιουργία ίσων συνθηκών ανταγωνισμού, είναι διαρκής. Το X-RAY που ξεκίνησε να λειτουργεί στους Κήπους, μαζί με τα άλλα τρία που προμηθεύτηκε η ΑΑΔΕ, συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις διωκτικές αρχές, με τις οποίες η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από αγαστή, μέσω και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου ”.

Στα εγκαίνια παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Καίσας, Δημήτρης Ρίζος, Νατάσα Γκαρά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος, στελέχη του τελωνείου των Κήπων και άλλοι. Μάλιστα στους παριστάμενους έγινε και ενημέρωση από τους υπαλλήλους που το χειρίζονται, για τον τρόπο λειτουργίας του X-RAY.