Μυτιληνός: Πρόβλημα της ΔΕΥΑΑ το γερασμένο προσωπικό χωρίς επιστημονική κατάρτιση

Μυτιληνός: Πρόβλημα της ΔΕΥΑΑ το γερασμένο προσωπικό χωρίς επιστημονική κατάρτιση

Την ανάγκη προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού γιατί το υπάρχον είναι γερασμένο, χωρίς επιστημονική κατάρτιση και μόρφωση, όπως χαρακτηριστικά είπε, τόνισε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Μυτιληνός.

Αυτό θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημοτικής επιχείρησης που προίστατο, όπως είπε δίνοντας την τρίτη κατά σειρά ραδιοφωνική του συνέντευξη την τελευταία εβδομάδα και κάνοντας απολογισμό της παρουσίας του στην προεδρία της ΔΕΥΑΑ, όπου ως γνωστόν θα αντικατασταθεί πλέον από τον Γεώργιο Ουζουνίδη.

Μίλησε λοιπόν στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό. Εκεί επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΔΕΥΑΑ είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτείται λόγω των νέων συνθηκών που υπάρχουν και δεν δίστασε να επισημάνει ότι το υπάρχον είναι γερασμένο, δεν υπάρχει μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση. Τόνισε μάλιστα την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις.

“Εκσυγχρονίσαμε την ΔΕΥΑΑ και σε έναν συνδυασμό όπου θα κάνουμε προσλήψεις νέων ανθρώπων, επιστημονικά καταρτισμένων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο θέμα αυτό. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα στην ΔΕΥΑΑ αυτή την στιγμή. Ενώ είναι μέσα στις πέντε καλύτερες στις άμεσες παρεμβάσεις, στις αποκαταστάσεις ζημιών, είναι από τις τελευταίες στην επιστημονική κατάρτιση”, είπε ο κ.Μυτιληνός.

Προχώρησε μάλιστα ακόμα περισσότερο αξιολογώντας τους υπαλλήλους με τους οποίους είχε συνεργασία μέχρι τώρα. “Στην ΔΕΥΑΑ είναι γερασμένο προσωπικό, δεν υπάρχει μόρφωση. Ας είναι καλά μερικά παιδιά που πήρα. Το γραφείο των προμηθειών έγινε τέλειο, γιατί το ένα παιδί που πήρα και είναι ΑΜΕΑ, είναι δικηγόρος.  Δεν του ξεφεύγει τίποτα.

Τώρα σε συνδυασμό με την τηλεμετρία, ένα έργο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τέρμα πια οι σημειωτές να περνούν να παίρνουν σημειώσεις από τα ρολόγια.  Θα έρχονται τα μηνύματα μόνα τους σε έναν server, αλλά όλα αυτά όμως θα πρέπει κάποιοι να τα δουλεύουν. Δεν έχει αυτή την στιγμή η ΔΕΥΑΑ τέτοια άτομα. Μέσα στις ανάγκες που προκύπτουν για προσλήψεις προσωπικού, θα βάλουμε λοιπόν μέσα τέτοια άτομα που εξυπηρετούν τον εξοπλισμό”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*