Ξεκινάνε τον Μάιο οι πτήσεις Βρυξέλλες-Καβάλα. Στην Αλεξανδρούπολη ακόμα περιμένουμε τους… Ρώσους

Ξεκινάνε τον Μάιο οι πτήσεις Βρυξέλλες-Καβάλα. Στην Αλεξανδρούπολη ακόμα περιμένουμε τους… Ρώσους

Άλλη μια επιτυχία έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες των Καβαλιωτών για την τουριστική ανάπτυξ της περιοχής τους. Ο λόγος για την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τις Βρυξέλλες (με το Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών). Την ίδια στιγμή εμείς στην Αλεξανδρούπολη ακόμα περιμένουμε τους… Ρώσους του Λαμπάκη.

Σύνδεση για την οποία είχε γίνει στο παρελθόν μια σημαντική προσπάθεια από τον τέως θεματικό Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜΘ Μιχάλη Αμοιρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο -αν και ένα ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο θα πρέπει να αποδοθεί και στους ξενοδόχους του νομού Καβάλας, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό (ιδίως αυτοί της Θάσου) είχαν ξεκινήσει τις προσεγγίσεις με το Βέλγιο

Το πρόγραμμα των πτήσεων έχει ήδη γνωστοποιηθεί, στον επίσημο ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας TUI fly Belgium -παράρτημα του διεθνούς εμβέλειας αεροπορικού ομίλου TUI Airlines-, μια εταιρεία που συνεργάζεται και με ξενοδοχεία στη Θάσο. Οι πτήσεις να ξεκινάνε την Παρασκευή 4 Μαΐου και να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της εταιρείας, έχουν προγραμματιστεί 2 πτήσεις ανά εβδομάδα, με το κόστος να ξεκινάει από μόλις 50 € και να φτάνει στα 80 με 90 € (για πτήσεις one way -ανάλογες είναι οι χρεώσεις για αμφίδρομες πτήσεις). Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει και η προώθηση των πτήσεων από Βρυξέλλες για Καβάλα, με αφίσες που έχουν αναρτηθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών. (η φωτογραφία ελήφθη από τον Γιώργο Καρατσιουμπάνη).

Πηγή: kavala-portal.gr

Την ίδια στιγμή στην Αλεξανδρούπολη ακόμα

περιμένουμε τους Ρώσους του Λαμπάκη

Την ίδια στιγμή που στην Καβάλα κινούνται οργανωμένα, μεθοδικά, με συνεργασία όλων των φορέων για την προσέλκυση τουριστών από νέες χώρες και αγορές και την αύξηση των πτήσεων προς το αεροδρόμιο “Αλέξανδρος”, εμείς περιμένουμε ακόμα να δούμε τις χιλιάδες των Ρώσων τουριστών, που ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης υπόσχεται κάθε τόσο. Πριν δηλαδή πάει ταξίδι στην Ρωσία και όταν επιστρέφει, αφού έχει ξεχάσει και ο ίδιος πόσες φορές ταξίδεψε στη συγκεκριμένη χώρα.

Πέρυσι μάλιστα τέτοιον καιρό έβγαινε στα τοπικά κανάλια και συγκεκριμένα στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και έλεγε ότι έστειλε επιστολές στον  υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ζητώντας την κατασκευή, πέντε με δέκα, Visa Center ώστε να διευκολυνθούν οι Ρώσοι τουρίστε να έρθουν στην Ελλάδα και φυσικά στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν προφανώς τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων να έρθουν στην περιοχή μας, αλλά δεν μπορούσαν προφανώς να πάρουν βίζα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πριν ταξιδέψει και πάλι στην Αγία Πετρούπολη, με τον στενό συνεργάτη του Κώστα Γκαμπαερίδη όπως πάντα δίπλα του, βγήκε στον STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη και έλεγε πως έρχονται πολλοί Ρώσοι στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα έχει συγκεκριμένα στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου  για να το επιβεβαιώσει. Τα οποοία υποσχέθηκε πως θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες. Φυσικά άλλη μια φορά είπε ψέματα και τίποτα δεν παρουσίασε.