Στα χνάρια Λαμπάκη ο Μυτιληνός. Ανάθεση σε Καβαλιώτικη εταιρεία προμήθειας μηχανήματος της ΔΕΥΑΑ

Στα χνάρια Λαμπάκη ο Μυτιληνός. Ανάθεση σε Καβαλιώτικη εταιρεία προμήθειας μηχανήματος της ΔΕΥΑΑ

Στα χνάρια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και ο πρώην πλέον Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) Βαγγέλης Μυτιληνός, αποφάσισε μαζί με το διοικητικό συμβούλιο την προμήθεια μηχανήματος εμφακέλωσης λογαριασμών από εταιρεία της… Καβάλας αντί 16.306 ευρώ συνολικά. 

Αν δεν στηρίξει τις επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου άλλωστε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ποιός θα τις στηρίξει; Οι…. Καβαλιώτες ή οι Δραμινοί, αφού πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την απ’ ευθείας ανάθεση του κ.Λαμπάκη διαφημιστικών τουριστικών φυλλαδίων σε εταιρεία ττης Δράμας. Έτσι τώρα, τρεις μέρες πριν αποχωρήσει από την ΔΕΥΑΑ ο κ.Μυτιληνός, είχαμε στις 28 Δεκεμβρίου άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση. ΟΧΙ φυσικά σε επιχείρηση της πόλης, ούτε καν του Εβρου, αλλά της Καβάλας.

Με βάση την ανάρτηση του εγγράφου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ανατέθηκε στην «Intec systems A.E.», συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών,οδός Πρωτόπαππα 7. Τ.κ. 65404, Καβάλα, ΑΦΜ 999867321 Δ.Ο.Υ. Καβάλας και με εκτιμώμενη δαπάνη 13.150,00€ πλέον Φ.Π.Α. 24%€ συνολικά 16.306,00€,  της προμήθειας ενός μηχανήματος HEFTER Model SI 3700 ( 2 + ½ stations) with OMR, kit μείωσης θορύβου και μεγάλη έγχρωμη οθόνη 8” .

Πρόκειται για ένα μηχάνημα εμφακέλωσης των λογαριασμών ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ, αφού το υπάρχον μετά από συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του, με απ ευθείας ανάθεση και αυτές στην εταιρεία της κόρης της δημοτικής συμβούλου κ.Ιντζεπελίδου, κρίθηκε ακατάλληλο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στο σκεπτικό της απόφασης: “Λόγω της συχνής χρήσης, η μηχανή αυτή παρουσίασε προβλήματα στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να μην είναι χρηστική. Παρά τη προσπάθεια προ μηνών για την επισκευή της, δεν έχει επανέλθει η λειτουργικότητά της με αποτέλεσμα σήμερα οι περισσότεροι λογαριασμοί να εμφακελώνονται χειρονακτικά από υπαλλήλους τις Δ.Ε.Υ.Α.Α”.

Πως επελέγη η συγκεκριμένη εταιρεία της Καβάλας και γιατί δεν βρέθηκε κάποια απ’ την Αλεξανδρούπολη ή τον Έβρο; Όπως αναφέρεται, αυτό έγινε “κατόπιν έρευνας, του υπευθύνου του γραφείου μηχανογράφησης, για την αγορά εμφακελωτικού μηχανήματος που να ανταποκρίνεται αρχικά στις ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.Α”. Προφανώς έγινε τηλεφωνικά η έρευνα ή μέσω διαδικτύου, αλλά δεν αναφέρεται στο σκεπτικό. Δεν υπήρξαν δηλαδή γραπτές προσφορές ή διαγωνισμός, οπότε αποφασίστηκε να δοθεί η προμήθεια του μηχανήματος στην συγκεκριμένη εταιρεία απ’ την Καβάλα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΕΥΑΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Υ.Γ: Οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης που βλέπουν τον δήμο της πόλης να αναθέτει προμήθειες σε εταιρείες άλλων νομών, να δούμε το 2019 που θα… αναθέσουν την ψήφο τους μετά από όλα αυτά; Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.