Φέρες: Από Αθήνα, Κέρκυρα  και Τουρκία ήρθαν για την σούβλα μόσχου 300 κιλών

Φέρες: Από Αθήνα, Κέρκυρα και Τουρκία ήρθαν για την σούβλα μόσχου 300 κιλών

Πάει να καθιερωθεί ως θεσμός, όπως όλα δείχνουν, η  εκδήλωση της Σούβλας Μόσχου στην Κεντρική Πλατεία των Φερών που οραγματοποιήθηκε φέτος για 6η συνεχή χρονιά  στις 28 & 29/12/2017 και να αποτελέσει ακόμα και αντικείμενο τουρισμού, αφού στην πόλη βρέθηκαν επισκέπτες από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης που συντόνισε με απόλυτη επιτυχία την όλη εκδήλωση, στην Κεντρική Πλατεία Φερών εκτός από τους ντόπιους βρέθηκαν αρκετά άτομα και από Αθήνα, Λαμία, Κέρκυρα, Τουρκία προκειμένου να δουν αυτό το μοναδικό θέαμα, αλλά και για να απολαύσουν τον καλοψημένο Μόσχο ξεπέρασαν τους 1.500, καθώς η Κεντρική Πλατεία είχε κατακλυστεί από κόσμο. Ακολούθησε άλλωστε και γλέντι συνοδεία ορχήστρας.

Η όλη προσπάθεια τελούσε υπό την αιγίδα του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου, των Επαγγελματιών, της Δημοτικής Ενότητας Φερών και των συλλόγων που ασχολήθηκαν με τη διανομή Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος «Ορφέας» και Πολιτιστικός Σύλλογος Καβησού «Παναγίτσα».

Ήταν το 2012 όταν ο αείμνηστος κτηνοτρόφος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος είχε την ιδέα της τοποθέτησης  ενός μόσχου στη σούβλα και διέθεσε δωρεάν το πρώτο μοσχάρι.

Ο στόχος που είχαν θέσει όλοι οι φορείς ήταν η ανάδειξη των τοπικών κρεάτων. Τα μηνύματα από παντού είναι θετικά για τη διάσταση του όλου εγχειρήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σ’ όλους τους φορείς που συνέδραμαν και ιδιαίτερα στην ομάδα των ψηστών που εθελοντικά για 30 ώρες ασχολήθηκε με την ετοιμασία και το ψήσιμο του μόσχου βάρους 300 κιλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρες: Με τρικούβερτο γλέντι εκατοντάδες κόσμος κατανάλωσε το μοσχάρι 300 κιλών(video+φωτό)