ΤΩΡΑ: Συνάντηση των Προέδρων Συνεταιριστικών Τραπεζών Έβρου, Δράμας με Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

ΤΩΡΑ: Συνάντηση των Προέδρων Συνεταιριστικών Τραπεζών Έβρου, Δράμας με Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Κομοτηνή, έχουν αυτή την στιγμή οι Πρόεδροι των Συνεταιριστικών Τραπεζών ΄Εβρου Σταύρος Σταυράκογλου και Δράμας Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης.

Η συνάντηση γίνεται με αφορμή τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει για συγχώνευση των δύο Τραπεζών και την δημιουργία μιας πολύ πιο ισχυρής και δυνατής οικονομικά Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Για την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου το πολύ σημαντικό αυτό θέμα αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Γενική της Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

Ο κ.Μέτιος κάλεσε τους Προέδρους των δύο Τραπεζών που ανήκουν στην Περιφέρεια του και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια πιο ισχυρή με την συγχώνευση τους, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τις προοπτικές και τους στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγχώνευση με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου απ’ την αντίστοιχη της Δράμας

Η κοινή δήλωση Μέτιου, Σταυράκογλου, Αλεξανδρίδη

Mε το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Μέτιος, Αλεξανδρίδης και Σταυράκογλου προέβησαν στην ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

«Μετά από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Δράμας και Έβρου απoφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα κοινό περιφερειακό τραπεζικό σχήμα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Το εγχείρημα αυτό, που ξεκίνησε λίγους μήνες νωρίτερα με κοινή πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και των Προέδρων των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου κ.κ. Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη και Σταύρου Σταυράκογλου, έχει στόχο τη δημιουργία μιας Περιφερειακής Τράπεζας που θα στηρίξει την ανάπτυξη στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες έχουν γνώση της τοπικής οικονομίας, των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των τοπικών επιχειρήσεων και για αυτό είναι σε θέση να προσαρμόζονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στις αλλαγές που συντελούνται στην τοπική αγορά.
Με τη συγχώνευση των δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το παραπάνω πλεονέκτημα ενισχύεται σημαντικά καθώς δημιουργείται μια ενιαία περιφερειακή Τράπεζα που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους τοπικούς πόρους, να συνενώσει τις τοπικές οικονομικές δυνάμεις, να εκφράσει την περιφερειακή συνείδηση και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για το σύνολο της Περιφέρειας.
Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η νέα Τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα προχωρήσει στην ίδρυση τριών νέων καταστημάτων στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν καταστήματα και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.
Η δημιουργία Περιφερειακής Τράπεζας είναι ένα σημαντικό βήμα για την τοπική ανάπτυξη και καλούμε την επιχειρηματική κοινότητα, τους φορείς και την κοινωνία της Περιφέρειας να την στηρίξουν.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*