Χορήγηση ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους του Έβρου για τον χειμώνα του 2016

Χορήγηση ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους του Έβρου για τον χειμώνα του 2016

Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. η Κ.Υ.Α με αριθμό 467/138466/22.12.2017 του Αναπληρωτή Υπουργού  Ανάπτυξης Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την χορήγηση ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους του Έβρου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ενισχύσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2016.

Η ενίσχυση αφορά αιγοπρόβατα και βοοειδή στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων που κηρύχτηκαν από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2016.

Στο Νομό μας αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Φερών και Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Να θυμίσουμε απλά ότι από αμέλεια τότε του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των αρμόδιων, δεν είχε γίνει εισήγηση ώστε να κηρυχθεί από τον Περιφερειάρχη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης και έτσι δεν περιλαμβάνονται όσοι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε αυτή στις ενισχύσεις.

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 0,10 € ανα αιγοπρόβατο ανα ημέρα και σε 1,00 € ανα βοοειδές ανα ημέρα και αφορά: Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σε κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και βοοειδών από περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1408/2013 της Επιτροπής (EEL352./4.12.2013).

Χορήγηση Ενισχύσεων σε Κτηνοτρόφους του Έβρου

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*