Στον “αέρα” η λειτουργία των τριών ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης. Μόνο για ένα εκδήλωσαν ενδιαφέρον γιατροί

Στον “αέρα” η λειτουργία των τριών ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης. Μόνο για ένα εκδήλωσαν ενδιαφέρον γιατροί

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες την λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας και στον Έβρο, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν, έκαναν δηλώσεις και κοινοποιούσαν το θέμα, αλλά η πραγματικότητα ήρθε να τους… προσγειώσει. 

Από τα τρία ΤΟΜΥ που αποφασίστηκε να λειτουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη και προκηρύχθηκαν οι θέσεις, όπως αποκάλυψε ο Βουλευτής Έβρου και γιατρός στο επάγγελμα Γιώργος Καΐσας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, μόνο για το ένα από αυτά και με πολύ μεγάλη δυσκολία εκδήλωσαν ενδιαφέρον γιατροί για να το επανδρώσουν. “Πολύ μεγάλος αριθμός νέων γιατρών βγήκε στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και έτσι υπάρχει έλλειψη γιατρών. Στην Αλεξανδρούπολη που προκηρύχθηκαν θέσεις για τα 3 ΤΟΜΥ, μόλις μετά βίας συμπληρώθηκαν οι θέσεις για το ένα.

Στο υπόλοιπο προσωπικό υπήρξε ανταπόκριση, αλλά για γιατρούς ούτε στην Αλεξανδρούπολη μπορούμε να βρούμε. Έτσι δίνουμε κάποια οικονομικά και άλλα κίνητρα, προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να επιστρέψουν κάποιοι γιατροί από το εξωτερικό για να επανδρώσουν τις θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη στον τομέα της υγείας.

Δυστυχώς η κρίση είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν πολλοί από την Ελλάδα και υπάρχει πρόβλημα σημαντικό. Στην Σαμοθράκη με την ένταξη του Κέντρου Υγείας και του Περιφεριακού Ιατρείου στα άγονα, οι γιατροί θα παίρουν ένα έξτρα οικονομικό επίδομα 400 ευρώ και ελπίζουμε αυτό να βοηθήσει ώστε να έρθουν γιατροί στο νησί”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*