Αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας-Αλεξανδρούπολης εξετάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος η βαλκανική τουριστική αγορά

Αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας-Αλεξανδρούπολης εξετάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος η βαλκανική τουριστική αγορά

Το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με την Αλεξανδρούπολη εξετάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω του ενδιαφέροντος που έχει αρχίσει να δείχνει τελευταία και για την βαλκανική τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με αφορμή την πιθανή συνεργασία της Καλαμάτας με την Αλεξανδρούπολη, σε ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης να αποτελέσουν τις δυο έδρες του Διαστημικού Οργανισμού Ελλάδος, έγιναν κάποιες διερευνητικές συζητήσεις για την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής σύνδεση των δύο πόλεων. Μπορεί ιδιαίτερα η Μεσσηνία να έχει τουριστική έκρηξη τα τελευταία χρόνια λόγω της κατασκευής του υπερπολυτελέστατου ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Costa Navarino και να υπάρχουν προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας πτήσεις από πολλές χώρες του εξωτερικού, αλλά οι εκπρόσωποι της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό, δεν σταματάνε να αναζητούν καινούργιες αγορές.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι στην Αλεξανδρούπολη έρχονται πολλοί Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τούρκοι, που θα μπορούσαν αν υπήρχαν πτήσεις από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” στην Καλαμάτα να επισκεφθούν την Μεσσηνία αλλά και την Περιφέρεια της Πελοππονήσου γενικότερα, εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, με αφορμή και το ενδεχόμενο συνεργασίας για το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, να υπάρξει επίσκεψη θεσμικών εκπροσώπων, του δημάρχου της Καλαμάτας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου της ή ακόμα και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, στην περιοχή μας.