Πάει για… Περιφερειάρχης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου Έβρου που έγιναν στις αρχές Δεκεμβρίου δεν είχε αντίπαλο, αφού μόνο ο δικός του συνδυασμός διεκδίκησε και πήρε την διοίκηση για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, αλλά ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης σύμφωνα με πληροφορίες μας, βάζει πλώρη για… Περιφερειάρχης.

Όχι, δεν εννοούμε ότι θα διεκδικήσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2019 την θέση του Χρήστου Μέτιου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τουλάχιστον έτσι φαίνεται αυτή την στιγμή, αλλά αναφερόμαστε στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα Φεβρουάριο, για εκλογή του Προέδρου όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Εκεί δηλαδή που από δύο αντιπρόσωποι των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και τρεις της Καβάλας(λόγω περισσότερων μελών), θα ψηφίσουν μεταξύ τους για την ανάδειξη του Υπερπροέδρου και Περιφερειάρχη των Επιμελητηρίων ουσιαστικά, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που έφερε η Κυβέρνηση.

Αν και δεν έχει ακόμα… ανοίξει τα χαρτιά του, ο κ.Τοψίδης λέγεται πως όχι μόνο θέλει να διεκδικήσει αυτή την σίγουρα πολύ ανώτερη θέση από εκείνη του επικεφαλής ενός Επιμελητηρίου νομού, αλλά πολλοί θεωρούν ότι είναι το φαβορί για να εκλεγεί. Ο ίδιος μάλιστα ήδη κινείται με επαφές και συζητήσεις, αλλά φυσικά αρκετά θα εξαρτηθούν από τους άλλους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν την θέση.

Οι πληροφορίες μας θέλουν το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα, να σκέφτεται την υποψηφιότητα, ποντάροντας και στο γεγονός ότι έχει ο νομός τρεις ψήφους. ‘Αγνωστο είναι τί θα κάνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, που έχει πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς συναδέρφους του σε όλη την Περιφέρεια. Ασφαλώς θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι “συμμαχίες” και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, όπως έγινε και στην αντίστοιχη του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης όμως, χάρη και σε κάποιες κινήσεις που γίνονται τελευταία σε θέματα που έχουν σχέση με την οικονομία, τις επιχειρήσεις και γενικότερα τον τομέα δράσης των επιμελητηρίων, θεωρείται από πολλούς πως έχει ήδη σημαντικές πιθανότητες.