Ο Εβρίτης αυτοδιοικητικός που βρέθηκε στον αγιασμό των Θεοφανείων στην πολύπαθη Σμύρνη

Ο Εβρίτης αυτοδιοικητικός που βρέθηκε στον αγιασμό των Θεοφανείων στην πολύπαθη Σμύρνη

Σε μια κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης και συγκινητική προσωπικη εμπειρία στην πολύπαθη Σμύρνη, βρέθηκε χθες ένας αυτοδικητικός του Έβρου, μαζί με αρκετούς ακόμα επισκέπτες από την Ελλάδα, που θέλησαν να ζήσουν τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων αρχικά στον Ι. Ν.Αγ. Βουκόλου Σμύρνης και στην συνέχεια στην παραλία της τουρκικής σήμερα πόλης.

Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Τυχερού του δήμου Σουφλίου Απόστολο Δαβή, που τον βλέπουμε κοντά στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο κατά τον Αγιασμό των υδάτων στην ιστορική και πολύπαθη πόλη του ελληνισμού, που ταξίδεψε στην Σμύρνη για εορτάσει μαζί με τους Έλληνες που μένουν εκεί τα Θεοφάνεια και τη Βάπτιση του Χριστού.


Όπως μάλιστα έγραψε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ.Δαβής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: “Η γη της Ιωνίας κυοφόρησε επιστήμες, όπως τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τη φυσική, γέννησε τον Όμηρο, τον Θαλή και άλλους σπουδαίους αρχαίους Έλληνες, αλλά και νεότερους όπως τον Αδ. Κοραή και το Γ. Σεφέρη”.

Σίγουρα ήταν μια κορυφαία στιγμή στην ζωή του, να ζήσει στα παράλια της Σμύρνης τον Αγιασμό των υδάτων με την ρίψη του Σταυρού, εκεί που το 1922 χιλιάδες Έλληνες κυνηγημένοι και ξεριζωμένοι από τους Τούρκους προσπαθούσαν να περάσουν απέναντι στην μτέρα πατρίδα για να σωθούν.