Οι Θρακιώτες του Αμβούργου παρόντες στον χθεσινό εορτασμό των Θεοφανίων στη γερμανική πόλη (video)

Οι Θρακιώτες του Αμβούργου παρόντες στον χθεσινό εορτασμό των Θεοφανίων στη γερμανική πόλη (video)

Οι Θρακιώτες του Αμβούργου ήταν παρόντες στον χθεσινό εορτασμό των Θεοφανείων που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους Έλληνες της γερμανικής πόλης στο φημισμένο λιμάνι της. 

Με επικεφαλής τον Σύλλογο Θρακιωτών λοιπόν και παρά το τσουχτερό κρύο, βρέθηκαν στον χώρο όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων μνε την ρήψη του Σταυρού στα νερά του Αμβούργου από τους συμπατριώτες μας ιερείς. Παρουσία του Προξένου μας στην γερμανική πόλη Γιώργου Αρναούτη, γνωστού φίλου του Έβρου και διπλωμάτη που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τήρηση των ηθών και εθίμων από τους Έλληες μετανάστες και έχει άριστη συνεργασία με τους όλους τους συλλόγους.μετά την Θεία Λειτουργία μετέβησαν στο σημείο όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων.

Ο ίδιος ο Έλληνας Πρόξενος ανάβασε μάλιστα την φωτογραφία και έκανε το σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την σημαντική χθεσινή ημέρα, έχοντας όπως επισημαίνει: από αριστερά προς δεξιά με Προέδρους και μέλη του Συλλόγου ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ Αμβούργου και περιχώρων, του Συλλόγου ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Αμβούργου και περιχώρων και της Ένωσης ΠΟΝΤΙΩΝ Αμβούργου και περιχώρων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση τιμήθηκε μάλιστα και από τα ΜΜΕ της γερμανικής πόλης με ρεπορτάζ και βίντεο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*