Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ανύπαρκτη αντιπολίτευση απ’ τον “εξαφανισμένο” Φωτιάδη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ανύπαρκτη αντιπολίτευση απ’ τον “εξαφανισμένο” Φωτιάδη

Οι αποκαλύψεις που συνεχίζει να κάνει το Evros-news.gr για θέματα που αφορούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, κυρίως τα έργα και τις ημέρες του πρώην Προέδρου Βαγγέλη Μυτιληνού στην ΔΕΥΑΑ και του Τραντάφυλλου Αρβανιτίδη στην ΤΙΕΔΑ, απασχολούν τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, όπως φαίνεται από την μεγάλη “επισκεψιμότητα” των συγκεκριμένων ρεπορτάζ.

Τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι αποφάσεις του κ.Αρβανιτίδη να ζητήσει η ΤΙΕΔΑ δάνειο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου για λειτουργικά έξοδα, η έλλειψη απολογισμού ακόμα και τώρα της Γιορτής Κρασιού που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και άλλα πολλά. Όσον αφορά την ΔΕΥΑΑ και τον κ.Μυτιληνό, υπάρχουν το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε όταν λίγο πριν αποχωρήσει έθεσε και μάλιστα εκτός ημερήσιας συζήτησης  την κατάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ της Δημοτικής Επιχείρησης σε EUROBANK και Τράπεζα Πειραιώς, αν και έδωσαν χαμηλότερο επιτόκιο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, αλλά και οι απ’ ευθείας αναθέσεις του τελευταία μέρα της προεδρίας του, στις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Για όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου και ο επικεφαλής της Απόστολος Φωτιάδης, είναι ανύπαρκοι και “εξαφανισμένοι”. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μάλιστα, τόσο ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του “Δήμος και Δημότες”, οι Γουμενίδης Ευάγγελος, Βουλγαρίδης Νικόλαος, Θυμιανίδης Κωνσταντίνος, Γουδουλάκης Μάριος και Ταρτάνης Ιωάννης, ψηφίζουν όσα εισηγείται η δημοτική αρχή.

“Εξαφανισμένοι” και σε άλλα πολύ σοβαρά θέματα της Αλεξανδρούπολης, που έχουν ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες από τους πολίτες, όπως η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, η σχεδιαζόμενη της παραλιακής, αλλά τους τελευταίους τουλάχιστον μήνες που υπάρχει το Evros-news.gr, από τον περασμένο Μάιο δηλαδή, δεν θυμόμαστε ούτε μια ανακοίνωση της παράταξης ή κάποια δήλωση στελέχους της. Παλαιότερα έβγαινε κάπου-κάπου ο κ.Γουμενίδης και ασκούσε κριτική, αλλά εδώ και λίγο καιρό έχει και ο ίδιος… εξαφανιστεί.

Καλά, ο ίδιος ο κ.Φωτιάδης εμφανίστηκε μόνο πριν λίγο καιρό και ασχολούνταν με τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπου ήταν υπεύθυνος της διαδικασίας στον Έβρο. Για την Αλεξανδρούπολη που τον τίμησαν οι πολίτες της με την ψήφο τους και τον ανέδειξαν δεύτερη δημοτική παράταξη, δεν βρίσκει λίγο χρόνο.