Ξανθός σε Πατσουρίδη: Ως το Πάσχα θα ψηφιστεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Ξανθός σε Πατσουρίδη: Ως το Πάσχα θα ψηφιστεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Ως το Πάσχα που φέτος είναι στις 8 Απριλίου, θα ψηφιστεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, ο οποίος τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος απ’ τον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καίσα, ο οποίος και μεσολάβησε για την συγκεκριμένη συνάντηση.

Ο κ.Ξανθός αναγνώρισε ότι η Κυβέρνηση καθυστέρησε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα (όχι και πολύ 3 χρόνια μόλις), επίσης πως δεν λειτούργησε η ενοποίηση του Νοσοκομείου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (αυτό το “έγκλημα” έγινε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ) και πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Φεβρουάριο, θα περιλαμβάνεται η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μαζί με άλλα τρία όπως έχει ανακοινωθεί και παλαιότερα(Ηρακλείου, Λάρισας και ένα ακόμα). Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα (ελπίζουμε το φετινό γιατί και πέρυσι υπήρχε η ίδια δέσμευση), θα ψηφιστεί στην Βουλή και λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Στον “αέρα” η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν ήδη τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης της Αυτονομίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ όσον αφορά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχουν ζητήσει και δεσμεύθηκε να “κλείσει” ο βουλευτής Γιώργος Καίσας, παραμένει ακόμα στον “αέρα” μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου λόγω άλλων σοβαρών υποχρεώσεων που έχει αυτό τον καιρό. Το Γραφείο Πρωθυπουργού θα ενημερώσει τον κ.Καίσα πότε θα μπορέσει ο Πρωθυπουργός να δεχθεί την Επιτροπή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*