Σκληρή απάντηση Πέτροβιτς σε Καίσα: Αυτοεπαίρεστε για αυτονόητα που πρέπει να γίνουν στη Σαμοθράκη

Σκληρή απάντηση Πέτροβιτς σε Καίσα: Αυτοεπαίρεστε για αυτονόητα που πρέπει να γίνουν στη Σαμοθράκη

Σκληρή απάντηση στον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καίσα, έδωσε πριν από λίγο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, με αφορμή την… σπουδή του δεύτερου να απαντήσει αντί του Πρωθυπουργού στην επιστολή που έστειλε ο κ.Πέτροβιτς στον Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην σκληρά δοκιμαζόμενη από το βαρύ “χτύπημα” της θεομηνίας Σαμοθράκη, αλλά και την κατάργηση ουσιαστικά της νησιωτικότητας.  

Ο κ.Πέτροβιτς επισημαίνει στον Κυβερνητικό βουλευτή ότι αυτοεπαίρετε για πράγματα που είναι αυτονόητα ότι πρέπει να πράττει η εκάστοτε Κυβέρνηση σε τέτοιες περιπτώσεις και τονίζει πως δεν απάντησε αν συμφωνεί με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στην Σαμοθράκη. Βάζοντας ουσιαστικά τον κομματικό πατριωτισμό και το κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ πάνω απ’ το καλό των κατοίκων του νησιού, αν και είναι βουλευτής Έβρου και αυτό θα έπρεπε να προέχει.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Καΐσα,

Όσα αναφέρετε στην απάντησή σας σχετικά με τα οφειλόμενα μέτρα που έλαβε η πολιτεία, μετά τη «θεομηνία» που έπληξε το νησί της Σαμοθράκης, είναι αυτονόητα.

Προξενεί εντύπωση που αυτοεπαίρεστε για πράγματα που η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι σαφώς υποχρεωμένη να πράξει σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ως προς το θέμα των έργων αποκατάστασης στο νησί, εμείς ως Περιφέρεια και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, πράττουμε από την πρώτη στιγμή, όλα όσα μας αναλογούν για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Οι καταστροφές στη Σαμοθράκη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε, πως επί της ουσίας και αναφορικά με την τροποποίηση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, δεν απαντάτε.

Σας ερωτώ λοιπόν:

Συμφωνείτε κ. Καΐσα στο να τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση και να εξαιρεθεί και η Σαμοθράκη από την αύξηση, όπως αντίστοιχα ισχύει για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, μέχρι την 30/6/2018;

Συμφωνείτε κ. Καΐσα να αυξηθεί στη Σαμοθράκη από 1/1/2018 ο Φ.Π.Α. από 4% σε 6% σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία,  από 9% σε 13% σε βασικά είδη διατροφής, από 17% σε 24% στις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών;

Συμφωνείτε κ. Καΐσα ότι οι χαμηλοί συντελεστές Φ.Π.Α. που ζητούμε να συνεχίσουν να εφαρμόζονται στη Σαμοθράκη, δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν, αλλά, αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης;

Εμείς ξεκάθαρα απαντούμε ότι διαφωνούμε με την κυβερνητική απόφαση, τη θεωρούμε άδικη και ζητούμε από τον Πρωθυπουργό να μην ισχύσουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ζητούμε και διεκδικούμε για τους ακρίτες νησιώτες μας της Σαμοθράκης, το δικαίωμα στη ζωή και δεν θα σταματήσουμε να το πράττουμε συνεχώς, είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Εμείς δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας και αγωνιζόμενοι για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Έβρου!

Με εκτίμηση,

ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημήτριος Πέτροβιτς